Muhabbit

Binance kurucusu CZ: Başarısız oldum, özür dilerim

Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ), ABD kara para aklama yasalarını ihlal etme suçunu kabul ettiği için bugün dört ay hapis cezası aldı.

ABD Bölge Hakimi Richard Jones, 47 yaşındaki Zhao’nun üç yıl hapis cezası talebini reddederek dört ay hapis cezası verdi.

Kripto para sektörünnde “CZ” olarak da bilinen Zhao, kara para aklama önlemlerini almadığı için suçunu kabul etti ve Binance’in 4,3 milyar dolarlık bir ödeme yaparak ilgili iddiaları çözmesinin ardından istifa etti. ABD yetkilileri, Zhao’nun kasıtlı olarak kara para aklama, çocuklara yönelik cinsel istismar ve yasa dışı uyuşturucu ticaretini destekleyen işlemlere göz yumduğunu iddia ettiler.

CZ üzgün olduğunu belirterek, özür diledi

Zhao, mahkeme salonunda “Başarısız oldum. Başarısızlığımdan derin üzüntü duyuyorum ve özür dilerim.” dedi.

Zhao’nun avukatları, ABD ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında suçluların iadesi anlaşması olmamasına rağmen Zhao’nun suçu kabul etmek için ABD’ye gelmek istediğini belirterek, müvekkillerinin hiç hapis cezası almaması gerektiğini savundular. Ama olmadı.

CZ, mahkemeye yazdığı bir mektupta, “Binance’de gerekli uyumluluk kontrollerini oluşturamamamın hiçbir mazereti olamaz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Son Yazılar

Exit mobile version