Muhabbit

Binance, Yaklaşık 640 Milyon Dolar Değerinde BNB Yaktı!

Binance, 17. üç aylık BNB yakma işlemini tamamladı.

binance bnb

Küresel kripto para borsası Binance 19 Ekim tarihinde yaptığı bir açıklama ile şimdiye kadarki en büyük yakma işleminde yaklaşık 1,4 milyon BNB tokenı (mevcut fiyatlarla yaklaşık 640 milyon dolar değerinde) yaktığını duyurdu.

Binance, önceki çeyreğin ticaret hacimlerine dayalı olarak her çeyrekte BNB yakıyor.

Bilindiği üzere kripto para alanında yakma adı verilen işlem, bir kripto paranın dolaşımdan kalıcı olarak kaldırılması ve böylece arzının azaltılarak, potansiyel olarak fiyatını artırma sürecini ifade eder. Binance, 2017’de BNB’yi piyasaya sürdüğünde, toplam arzının %50’sini yani toplam 100 milyon BNB’yi yakmayı taahhüt etmişti. O dönemde yapılan açıklamada var olan toplam BNB’nin %40 arzı başlangıçta Binance ekibine tahsis edilmişti.

İlginizi çekebilir: Coin Burn Nedir Ve Neden Yapılır?

Binance’ın 17. Üç Aylık BNB Yakma İşlemi Tamamlandı

Bu yapılan son açıklamadaki yakma işlemi yani Binance’ın 17. üç aylık BNB yakma işlemi token sayısı açısından olmasa da dolar bazında şimdiye kadarki en büyük yakma oldu. Bunun nedeni olarak ise, BNB’nin fiyatının üçüncü çeyrekte %58 artarak 305$’dan 480$’a çıkması gösterilebilir.

BNB

The Block Research tarafından elde edilen verilere göre şirket bugüne kadar toplam BNB arzının %16,60’ını yakmış oldu. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version