Muhabbit

Binance’in Kurucusu CZ: “Kötü Kripto Para Projeleri Kurtarılmamalı”

Binance Kurucusu ve CEO’su CZ, kötü kripto para projelerinin başarısızlığa terk edilmesi gerektiğini savundu.

binance yedek muhabbit

Binance Kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kötü kripto para projelerinin başarısızlığa terk edilmesi ve bu projelerin, sağlıklı nakit rezervlerine sahip kripto para şirketlerinden kurtarma paketi almaması gerektiğini savunuyor.

Kısa süre önce yayımladığı bir blog yazısında CZ, kötü yönetilen veya kötü tasarlanmış ürünler piyasaya süren firmaların kurtarma paketi almaması gerektiğini, bunun yerine parçalanmaya bırakılması gerektiğini söyledi:

“Kısacası, bunlar sadece “kötü” projeler. Korunmamalılar. Ne yazık ki, bu kötü projelerden bazılarının çok sayıda kullanıcısı var ve bunlar genellikle şişirilmiş teşvikler, yaratıcı pazarlama teknikleri veya saf ponzi şemaları yoluyla edinilmiştir. Ayrıca, herhangi bir endüstride her zaman başarılı olanlardan daha fazla başarısız proje vardır. Bu nedenle buradaki kurtarmalar mantıklı değil.”

CZ tarafından yapılan yorumlar, kripto para milyarderi Sam Bankman Fried ve firması Alameda Research’ün Voyager Digital gibi yakın zamanda likidite sıkıntısı yaşayan şirketleri ve projeleri 350 milyon USD Coin (USDC) ve 15.250 BTC değerinde krediyle kurtarmak için yaptığı son hamlelerin sonrasında geldi.

Bunun yanında CZ, Binance’in sorunları olan ancak düzeltilebilir veya zorla ayakta kalan ancak büyük potansiyele sahip bazı nakit sıkıntısı çeken firmaları desteklemeye çalışabileceğini belirtti.

“Bize katılmak ve konuşmak isteyen birçok proje geldi. Yine, gerçek hayatta bu kategoriler net etiketler değildir. Tüm projeler kendilerini üçüncü kategori olarak görüyor ve karar vermek için her projeye ayrıntılı olarak bakmamız gerekiyor. Burada biraz öznellik var.”

Bazı firmalar mevcut ayı piyasasının bir sonucu olarak likidite sorunları yaşarken, diğerleri potansiyel olarak iflas etmiş firmalara, Three Arrows Capital ve Celsius gibi projelere maruz kalmaktan sersemliyor.

Regülatörler De Aynı Fikirde

Binance CEO’sunun yorumları, kısa süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce’den gelen ve kripto para kurtarma paketlerine tamamen karşı çıkan benzer düşünceleri yansıtıyor.

21 Haziran tarihinde Forbes ile yaptığı röportajda, “Kripto Anne” olarak bilinen kripto para dostu Komisyon Üyesi, mücadele eden firmaları kurtarmak yerine, daha sürdürülebilir bir endüstri yaratmak için adım atmanın daha iyi olduğunu savundu.

“Piyasada işler biraz daha zorlaştığında, aslında kimin uzun, daha uzun vadede dayanabilecek bir şey inşa ettiğini ve neyin kalıcı olacağını anlarsınız.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version