Muhabbit

Bitcoin Alabilmek İçin Chevrolet’sini Sattı!

Bitcoin

Bitcoin cephesinde yükseliş ivmesi devam ederken, bazı insanlar eşyalarını itibari parayla satmak yerine, kripto para birimi ile satmayı tercih ediyor.

Morgan Creek Capital tarafından yönetilen özel bir dijital varlık yatırım şirketi olan Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Jason Williams’da bunu tercih edenlerden biri oldu. Kendisi, arabasını Bitcoin karşılığında sattığını açıkladı.

Williams, bu haberi twitter üzerinde yayınladı. Tweette 2007 model Chevrolet Suburban modelini 0.4 BTC’ye yani 7.300 $’a sattığını duyuran Williams, ilginç bir karar almış gibi görünüyor.

ABD’de araç satın alım platformlarına bakacak olursak, 2007 model ortalama bir Chevrolet Suburban’ın ederi, 7.000 $ civarında. Sıfır bir Chevrolet Suburban ise, 50.000 $’a kadar fiyatlanabiliyor.

Bazılarının tahmin ettiği gibi, kripto paranın fiyatı 130.000 $’ı aşarsa, Williams’ın 13 yaşındaki arabasını yeni bir modele çevirme ihtimali var.

Kripto ile işlem yapan ünlülerin ve iş adamlarının kamuoyuna duyurulmuş örneklerine rağmen, ödemeler için Bitcoin kullanımı hala nispeten düşük durumda. Sektörün birçok tecrübeli ismi, Bitcoin’i zayıf bir ödeme seçeceği olduğu için eleştirmekte. Ancak yakın tarihli bir blok göndersinde Fidelity Digital Assets, bu fikri ortadan kaldırmayı amaçlıyor gibi. Onlara göre, Bitcoin’in merkezsizlik ve değişmezlik ilkesi, ödeme yöntemi olmasından çok daha değerli.

Ayrıca, ödemelerle ilgili büyük firmalar nihayet yeni ufuklara atılım yaparak kripto para birimlerini kullanmaya başladı. Bu ayın başlarında, büyük ödeme ağı PayPal, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşterilerine kripto ticareti ve ödeme hizmetlerini sundu.

Ne dersiniz, siz Bitcoin karşılığında herhangi bir eşyanızı satar mıydınız? Belki de, gelecek yıllarda kripto para ile alım satım işlemleri o kadar popüler olacak ki bize nakit para kullanmayı unutturacak.

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version