Muhabbit

Bitcoin, Cash App’in Yüzünü Güldürdü! 306 Milyon Dolar!

Bitcoin, firmaların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Square Inc.’in geliştirdiği Cash App, gelirinin büyük bir kısmının Bitcoin’den kazandığını açıkladı.

6 Mayısda Square Inc, 2020 yılının ilk çeyreği için mali rapor yayınladı. Belgelerde verilen bilgilere göre, Square Inc. gelirinin büyük bir kısmını Bitcoin’e borçlu.

Cash App yılın ilk çeyreği için 528 Milyon$’lık bir gelir elde ettiğini açıkladı ve bu gelirin yaklaşık 306 Milyon$’ının Bitcoin üzerinden elde ettiğini duyurdu. Bu rakamlara rağmen, Cash App’in Bitcoin’den ettiği kâr ise beklenenden daha az oldu.

Şirket, 306 Milyon$’lık Bitcoin gelirinin yaklaşık 7 Milyon$’ını kâr olarak kayda geçti. Toplamda ise 528 Milyon$’lık gelirin 183 Milyon$’ının kâr olduğu açıklandı.

Şirket Bitcoin’den neden bu denli az “kâr” ettiğini şu şekilde açıkladı;

Bitcoin üzerinden çok fazla kâr etmiyoruz çünkü şirketimizin rolü, müşterilerimizin Bitcoin’e olan erişimini kolaylaştırmak. Müşterilerimiz Cash App aracılığıyla Bitcoin satın aldığında, çok düşük miktarlarda kâr marjı uyguluyoruz.

COVID-19’un Sebep Olduğu Değişimler

Cash App, geçtiğimiz yıla göre %115’lik bir gelişim rapor etti. Cash App geçtiğimiz yıllarda iyi pazarlama ve kolay kullanım teknikleriyle beraber verimli bir şekilde yeni müşteriler kazandı.

Fakat 2020 senesinde, yatırımcıların kazancı bir hayli düştü ve, geçen sene’nin son çeyreğinde yatırımcıların kazandığı 119 Milyon$ yerini, 2020’nin ilk çeyreğinde rekor bir düşüşle 9 Milyon$ olarak kapattı.

Hissedarlara yapılan çağrıda, şirket bu durumun corona virüs pandemisi dolayısıyla yaşandığını belirtti. Pandeminin en çok zarar verdiği mart ayından ziyade, Square’in Ocak ve Şubat aylarındaki performasına vurgu yaptılar.

Jack Dorsey ise, şirketin nisan ayında gösterdiği performansı işaret ederek; “Ekonomik krize rağmen şirketin iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum.” dedi.

Son Yazılar

Exit mobile version