Muhabbit

Bitcoin İşlem Ücretleri Son Altı Ayın En Düşüğünde!

Bu duruma tahmin edebileceğiniz gibi Ethereum’da dahil.

Bitcoin

Bitcoin ve Ethereum’un işlem ücretleri, son düşüşten bu yana gittikçe azalmaya başladı.

BitInfoCharts’a göre, Bitcoin kullanarak bir işlem gerçekleştirmenin ortalama fiyatı, Nisan ayı başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62.77 $’dan 7.20 $’a düştü.

CoinGecko’ya göre düşen işlem ücretleri, 10 Mayıs’ta 67 milyar $’dan 30 milyar $’a düşen günlük hacimler ile birlikte genel piyasa faaliyetlerindeki düşüşten kaynaklanıyor gibi görünüyor.

2021 yılında yaşanan boğa koşusu, Bitcoin veya Ethereum ana ağının sıkça kullanılmasıyla beraber, ortalama işlem ücretlerinin son aylarda sık sık benzeri görülmemiş seviyelere yükselmesine sebep oldu.

Bitcoin Tesla Dolayısıyla Etkilendi!

Şubat 2021’de, Tesla’nın 1.5 milyar $ değerinde Bitcoin satın aldığını açıklamasının ardından Bitcoin’in işlem ücreti iki hafta içinde neredeyse üç katına çıktı.

Haber, kripto piyasasında genel olarak bir artışa sebep oldu ve BTC’nin fiyatı ciddi anlamda yükseldi. CoinGecko’dan gelen veriler, Tesla duyurusundan sonra, BTC’nin 24 saatlik hacminin, iki kat arttığını söylüyor.

Bitcoin işlem ücretlerinin ortalama fiyatı, BTC fiyatının 14 Nisan tarihinde 64.000 $’ın üzerine çıkmasıyla 21 Nisan’da tekrardan 62.77 $’lık bir rekor seviyeye yükseldi. İşlem ücretleri, 21 Nisan’da zirveye ulaştı.

Bitcoin Fiyatı. Kaynak: CoinGecko

YCharts’tan elde edilen veriler ayrıca, ortalama Ethereum ücretlerinin 72 $’dan 4.80 $’a düştüğünü gösteriyor.

Ethereum İşlem Ücretleri. Kaynak: YChart

Ethereum destekli DeFi’ın ve NFT’lerin popülerleşmesi, Ethereum işlem ücretlerini yıl başından bu yana ciddi bir şekilde artırdı.

Geliştiriciler, Nisan ayındaki Berlin güncellemesi yoluyla işlem ücretlerini dizginlemeye çalışırken, Shiba Inu ve diğer ERC-20 tokenlerini çevreleyen spekülatif olaylar, Ethereum ağında daha fazla tıkanıklığa neden oldu.

Ethereum’un işlem ücretleri en son 19 Mayıs tarihinde 71.21 $’lık bir zirveye oturdu.

CoinShares’ın CSO’su Meltem Demirörs, tek bir işlem için 1.000 $’dan fazla işlem ücreti ödediğini iddia ederek, piyasa kargaşasının ortasında akıllı sözleşmelerin ortalama işlemlerden 10 kat daha fazla ücret aldığını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version