Muhabbit

Bitcoin, Powell’ın yorumlarının ardından 60 bin doların altına düştü

Bitcoin, 17 Nisan’da yaşanan bir düşüşle 59.889 dolara geriledi ve ardından kısa bir süre içinde 60.300 doların üzerine çıktı.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından Bitcoin fiyatında bir düşüş oldu. Powell, ABD merkez bankasının (Fed) yakın gelecekte %2 enflasyon hedefine ulaşamayabileceğini belirtti.

Fed yorumları

Bitcoin fiyatı ise 17 Nisan’da 59.889 dolara kadar düştü. Aynı gün içinde ise 60.300 dolara yükseldi. Bu fiyat hareketleri kripto piyasasında önemli bir dalgalanmanın habercisi oldu. Bitcoin‘in fiyatındaki bu düşüş, Fed Başkanı Jerome Powell’ın gelecekte faiz oranlarının düşmeyeceği yönündeki açıklamalarının ardından başladı. Bitcoin, CMC verilerine göre yazının yazıldığı şu anda 61077.57 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in 19 Nisan’da gerçekleşecek olan yarılanması, madencilik ödüllerini 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürecek. Bitcoin Halving, Bitcoin ağının token arzını kontrol etmek ve kıtlığı korumak için her dört yılda bir düzenli gerçekleşen bir etkinliktir. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version