Muhabbit

Bitcoin Yeniden Tüm Zamanların En Yükseğinde!

Bitcoin rekor kırmaya devam ediyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz hafta yaşadığı düzeltmelerin ardından yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!

Bildiğiniz gibi BTC, pandeminin dünyada etkisini göstermeye başladığı Mart ayında, 4.000 $’ın altına kadar düşmüştü. Bu tarihten 1 yıl geçmeden ise BTC, tam %1500 oranında değer kazandı.

2020 yılı, Bitcoin için tam anlamıyla kurumsal ilginin üzerine çekildiği bir yıl olmuştu. Bildirdiğimiz gibi MicroStrategy ve Square, bu yıl içinde BTC’ye yatırım yaptığını açıklamıştı. 2021 yılına girdiğimizde ise kurumsal yatırımcılar daha da oyunun içine girmeye başladı. Önce Coinbase’in kurumsal müşterileri BTC satın aldı, ardından Tesla’nın 1.5 milyar $’lık BTC satın aldığı açıklandı.

Tahmin edebileceğiniz gibi Tesla’nın oyuna dahil olması, çoğu yeni yatırımcıyı BTC alanına itti. Bu kısımda Tesla’nın küresel popülaritesinin yanı sıra, Elon Musk gibi bir figürün kripto paralarla ilgili olması etkili olmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda ciddi bir satış baskısı ile karşılaşan BTC, 43.000 $ seviyelerine kadar gerilemişti. Görünüşe göre Joe Biden’ın teşvik paketini onaylaması, Bitcoin’in fiyat seviyesine ciddi manada katkı sağladı.

Bildiğiniz gibi Trump yönetiminin sağladığı teşvik paketi de Bitcoin ve kripto para piyasasının dengelerini değiştirmişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version