Muhabbit

Bitcoin’in Günlük İşlem Hacmi 22 Milyar $’ı Aştı!

Bitcoin’in günlük işlem hacmi artış gösteriyor.

Bitcoin muhabbit

Bitcoin’in borsalardaki alım satım faaliyeti, BTC fiyatı büyük bir düzeltme yaşarken bile artış gösteriyor.

Kripto araştırma firması Messari’nin verilerine göre, Bitcoin’in 24 saatlik ticaret hacmi yaklaşık 22.3 milyar $’a kadar yükseldi.

Bu rakamı inceleyecek olursak; daha önce elde ettiğimiz verilere göre, Bitcoin’in yedi günlük işlem hacmi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 60 milyar $’a kadar yükselmişti. Yalnızca bir günde borsalar bu miktarın üçte birinden fazlasını işlemden geçirdi ve bu mevcut ivme devam ederse, muhtemelen hafta sonuna kadar tüm zamanların en yükseğini görebiliriz.

Fiyat düşüşü sırasında yaşanan hizmet kesintilerine rağmen Coinbase, kripto analiz sağlayıcısı Skew’in verilerine göre yaklaşık 3.5 milyar $’lık işlem hacmi kaydetti. Coinbase, pazartesi günü borsa için tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9.5 milyar $’ın üzerinde kripto ticareti gerçekleştirdi.

Nitekim, Coinbase’in hacim rekoru, platformun 2019’un ilk çeyreğindeki toplam ticaret aktivitesini aşmış durumda. Bu rakam aynı zamanda, Ocak 2020 işlem hacmini de aştı.

Bitcoin’in 31.000 $’dan 35.000 $’a olan fiyat hareketini göz önüne alırsak, alım satım faaliyetlerinin önemli bir kısmı fiyatın düştüğü zamanlarda gerçekleşti.

Ayrıca, hem Messari hem de Glassnode verileri pozitif Tether ticaretine işaret ediyor ve BTC için alım dalgasının devam ettiğini söylüyor.

Pazartesi günkü alım satım işlemleri, Bitcoin Options ve Futures işlemleri arasında muazzam hacimler görmesi ile beraber türev piyasalarına da yayıldı. Skew’den alınan verilere göre, dünkü BTC Futures işlem hacmi 170 milyar $’ı aştı.

Tek başına CME, 5 milyar $’lık ticaret hacmi ile yeni bir 24 saatlik hacim rekorunu da beraberinde getirdi.

Bu arada, bazı analistler Pazartesi günü yaşanan düşüşün sağlıklı ve gerekli bir düzeltme olduğunu söylüyor. 2021’e yeni girmiş olsak da, BTC yılbaşından bugüne yaklaşık %23 artış gösterdi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version