Muhabbit

Bitcoin’in Piyasa Hakimiyeti Düşüş Göstermeye Başladı!

Bitcoin’de bulunan fonlar, altcoinlere geçiyor!

Bitcoin

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in fiyatı %10 oranında düşüş gördü ve bu düşüşten itibaren Bitcoin’in piyasa hakimiyeti düşüş gösteriyor.

An itibarıyla Bitcoin’in fiyatı düşüş gösterdiği yerden yukarı doğru hareket yapmaya başladı. Üç hafta önce 61.000 $’lık fiyat etiketine henüz yaklaşamamış olsa da, Bitcoin’in fiyatı 60.000 $ sınırına dayandı.

Bununla beraber, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti son yedi ayın en düşük seviyesinde. Yeni yılın başlarında Bitcoin, pazarın %72’sine hakimdi. Ancak o zamandan bu yana, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti %58.47’lere kadar geriledi.

Görünüşe göre artık sahne Bitcoin’in değil, altcoinlerin eline geçti!

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’a bakacak olursak, ETH nihayet 2.000 $ barajını geçmeyi başardı ve yeni bir tüm zamanların en yüksek noktasını belirledi. Ethereum şu anda 2.100 $ gibi bir fiyat ile yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor.

Fakat piyasa değerine göre ilk 20 kripto para arasında yaşanan en büyük yükselişi, Polkadot, XRP, Uniswap, Chainlink ve BitTorrent yaptı.

Polkadot, bugün 46 $’dan işlem görerek %20’den daha fazla değer kazandı. Bu, Kraken CEO’su Jesse Powell’in Polkadot’un ucuz işlem gücü ile Ethereum’a rakip olabileceğine inanmasını söylediğinden 3 gün sonra gerçekleşti. Ethereum’un fiyatının artması ile işlem ücretlerinin de 10 $’dan 22 $’a çıkması, Powell’in iddiasını destekler nitelikte.

Bununla beraber Chainlink %6, Uniswap %8 ve XRP %7 gibi bir büyüme göstererek benzer bir tablo sergiledi. Bu arada XRP, artık SEC’in Ripple’a açtığı dava öncesi fiyatından daha değerli bir konuma geldi.

Ne dersiniz? Çok beklenen altcoin sezonu başlamış olabilir mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version