Muhabbit

Bitfinex, Tokenize Edilmiş Hisse Senetleri Ticareti İçin Yeni Bir Borsa Başlattı!

Borsa, Bitfinex Securities adlı yeni bir girişim başlattığını duyurdu.

bitfinex

bitfinex

Kripto para borsası Bitfinex, yeni ticaret platformu Bitfinex Securities‘in piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Bitfinex Securities’in, küçük ve orta ölçekli şirketlerin tokenize edilmiş hisse senetlerini, tahvillerini veya fonlarını listelemelerine ve sermaye artırmalarına izin vereceği bildirildi. Bunun yanında, Bitfinex Securities müşterileri, tokenize edilmiş menkul kıymetlere yatırım yapabilecek ve ticaret yapabileceği ayrıca dile getiriliyor.

Bu yeni girişimin, FTX ve Bittrex Global gibi kripto para borsaları tarafından sunulan hisse senedi alım satımından farklı olduğu belirtiliyor. Bunun nedeni olarak ise, bu iki borsanın zaten halka açık olan hisse senetlerini listelemesi gösteriliyor. Bunun yanında Bitfinex Securities’in ise tokenize bir ihraç yoluyla halka açılmak isteyen özel şirketlerin hisse senetlerini, tahvillerini veya fonlarını listeleyeceği dile getiriliyor.

Merkez Kazakistan’da Olacak

Bitfinex Securities, Astana, Kazakistan merkezli olduğunu ve Astana Uluslararası Finans Merkezi (AIFC) Otoritesi tarafından düzenlendiğini söylüyor. Ancak Bitfinex Securities uyum başkanı Tim Aron röportajda, borsanın şu anda otoriteden şartlı bir yatırım değişim lisansına sahip olduğunu söylüyor. 

Aron, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çok kontrollü bir ortamda faaliyet göstereceğiz. Sermaye artırım miktarını 15 milyon dolar ve maksimum müşteri sayısını 1.000 ile sınırlamamız gerekiyor.”

Ardoino ise belirlenen bu limitlerin küresel olduğunu ve ihraççı başına olmadığını söyledi. Bunu da şu şekilde örneklendiriyor; Bitfinex Securities, örneğin her biri 5 milyon dolarlık üç sermaye artırımı yaparsa, sınıra ulaşmış olacak.

Bitfinex Securities’in neden nispeten daha az bilinen bir yargı bölgesi olan Astana’da yerleşik ve lisanslı olmayı seçtiği sorulduğunda, Ardoino, Astana’nın Asya’nın finans başkentlerinden biri olarak kurulduğunu ve İngiltere’deki rejimlere dayanan “son derece kapsamlı” bir düzenleyici sürece sahip olduğunu söyledi.

Kripto para ticaret platformunda olduğu gibi, Bitfinex’in menkul kıymetler platformu da ABD ve diğer yasaklı yargı bölgelerinde ikamet edenlerin kullanımına açık olmayacak. Kanada, İsviçre, Venezuela, Avusturya ve İtalya vatandaşları da Bitfinex Securities’in yasaklı bölgeler listesinde yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version