Muhabbit

Bitmain Teknoloji Hırsızlığı mı Yapıyor?

Bitmain neyin peşinde?

Bitmain

Tayvanlı savcılar, Bitmain Technologies’i 100’den fazla Tayvanlı mühendisi yasa dışı yollardan kaçırmakla suçladı!

Nikkei Asia tarafından hazırlanan habere göre, Çinli yonga üreticisi faaliyet araştırması adına Tayvan’ın yarı iletken üretim merkezi New Taipei ve Hsinchu’da araştırma başlatmıştı.

Taipei savcılığına göre Bitmain, yasa dışı işe alım için paravan bir şirket kurmuş.

Bitmain’in Tayvan’da yasa dışı bir şekilde şirket kurarak, yapay zeka konusunda çabalarını hızlandırma adına işçi kaçırdığını keşfettik. Tespitlerimize göre Bitmain’in bu faaliyeti 2018 yılına kadar dayanıyor.

Tayvanlı yetkililerin bu açıklaması, Pekin’in kendi çip üretim endüstrisine yatırımlarını artıracağını açıkladıktan sonra geldi. Nitekim, yarı iletken projelerin 12 Mart’ta yapılacak Ulusal Halk Kongresi’nin odak noktası olacağı da açıklanmış durumda.

Kısa bir süre önce ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin yarı iletken tedarik zincirinin sağlam bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini açıklamıştı. Bildiğiniz gibi şu anda, küresel oranda yarı iletken çip kıtlığı yaşanmakta.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, yarı iletkenlere artan talep, kripto para madencilerinin ve farklı sektörlerin problem yaşamasına sebep oldu. Bu durum, hem yeni hem de ikinci el teçhizatların fiyatına önemli bir prim kazandırdı.

Bu arada, Bitmain’in yasa dışı aktiviteleri ile ilgil soruşturma, ticari sırların sızması ve teknoloji hırsızlığı gibi potansiyel alanlara sıçrayabilir.

Bununla beraber araştırma, Bitmain’in Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ile olan sağlıklı ilişkisini ciddi anlamda zedeleyebilir.

Yarı iletken teknolojisi, artık Çin ve ABD arasındaki ekonomik mücadelenin ana odak noktası. Washington ve Taipei arasındaki diplomatik ilişkinin artış göstermesi, Apple gibi dev firmaların TMSC gibi büyük şirketleri tercih etmesine sebep oldu.

Raporlar, TSMC ve Apple’ın, yeni nesil 2 nanometre yonga setleri için araştırma ve geliştirme protokolleri üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version