Muhabbit

BlackRock CEO’su Larry Fink: “Blockchain Teknolojisinin Geleceğine İnanıyorum”

FTX’in çöküşünün sektöre büyük zarar verdiğini belirten CEO, blockchain teknolojisinin var olmaya devam edeceğini belirtti.

BlackRock Muhabbit

BlackRock Muhabbit

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi Blackrock’un CEO’su Larry Fink, New York Times Dealbook Summit’te verdiği bir röportajda kripto para sektöründe yaşanan olaylar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Yönetimi altında 8 trilyon dolara yakın varlık bulunan Blackrock’un, varlık yönetimi firmasının yönettiği bir fon aracılığıyla FTX’e 24 milyon dolar yatırım yaptığı belirtildi.

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün sektöre büyük zarar verdiğini belirten CEO, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Bütün bunların nasıl sonuçlanacağını görmek için beklememiz gerekecek. Demek istediğim, şu anda tüm yargılama kararlarını verebiliriz ve görünüşe göre önemli sonuçlara yol açacak kötü davranışlar var.”

FTX’in çöküşünün çeşitli etkileri olacağını belirten CEO, yaşanan tüm bu olumsuz gelişmelerin ardından, çoğu kripto para şirketinin batma tehlikesinin olduğunu dile getirdi.

“Aslında kripto para şirketlerinin çoğunun ortalıkta olmayacağına inanıyorum.”

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen, blockchain teknolojisinin geleceğine inandığını belirten Fink, asıl önemli olanın, kripto paraların arkasındaki teknoloji olduğunu vurguladı.

Bilindiği üzere FTX’in çöküşü, düzenleyici kurumların kripto para sektörüne yönelik düzenlemeleri tekrar gündeme getirmesine neden oldu. Hatta kısa süre önce açıklama yapan, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paraların yeterli düzenlemeye sahip olmadığını söyledi. 

Kripto para sektörünün yatırımcılara önemli zararlar verecek kadar büyük olduğunu belirten Yellen, acilen düzenlemelere başlanması gerektiğini belirtti.

BlackRock, Coinbase İle Ortaklık Kurmuştu!

BlackRock, blockchain teknolojisinin, finans sitemine getireceği yenilikleri öne sürerek bu alanda çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda da çeşitli girişimlerde buluna şirket, yaptığı yatırımlar ile de sektörün uzağında olmadığını ortaya koyuyor.

Hatırlayacağınız üzere BlackRock, kripto para borsası Coinbase ile ortaklık masasına oturduğunu kamuoyuna duyurmuştu. Kurumsal yatırımcıların kripto paralara erişiminin kolaylaşması amaçlanarak kurulan bu ortaklık kapsamında Coinbase borsası şu ifadelerde bulunmuştu:

“BlackRock ile kurmuş olduğumuz ortaklığı sizlere duyurmaktan dolayı gurur duyuyoruz. BlackRock’ın Aladdin müşterileri artık Coinbase Prime aracılığıyla kripto para pazarlarına doğrudan erişim sağlayabilecek.”

İlginizi çekebilir: BlackRock, Coinbase İle Ortaklık Kurdu!

Bu anlaşmayla birlikte BlackRock’un kurumsal yatırımcıları Coinbase Prime’a kaydolduktan sonra saklama, veri, analiz, staking ve ticaret imkanından faydalanabilir hale gelmişti.

BlackRock Hakkında

BlackRock, New York merkezli Amerikan global yatırım yönetimi şirketidir. 1988’de başlangıçta; bir risk yönetimi ve sabit gelirler için kuruldu. BlackRock, 8 trilyon dolara yakın yönetilen varlıklar ile 2020 yılı sonu itibarıyla dünyanın en büyük varlık yöneticisi konumunda yer alıyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version