Muhabbit

Brezilya, İlk Yerel Tokenize Hisse Senedi Piyasasına Hazır!

Brezilya, önümüzdeki birkaç hafta içinde tokenize edilmiş hisse senetlerinin ilk yerel pazarını başlatmayı planladığını söyledi.

Brezilya Bitcoin Yasası

Brezilya Bitcoin Yasası

BEE4 CEO’su Patricia Stille 19 Temmuz 2022 Salı günü, Brezilya merkezli bir finansal teknoloji şirketi olan BEE4’ün önümüzdeki birkaç hafta içinde tokenize edilmiş hisse senetlerinin ilk yerel pazarını başlatmayı planladığını söyledi.

Şirket, piyasayı halihazırda var olan bir borsa yapısını kopyalayarak oluşturmayı planlıyor. Ayrıca, piyasada yıllık geliri 1.8 milyon dolar ile 55 milyon dolar arasında olan Brezilyalı şirketlerin 19 milyon dolara kadar halka arz yapmasına izin verileceği belirtiliyor.

Eylül 2021’de, Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM) tarafından BEE4, ikincil bir kitle fonlaması piyasası olan SMU, tahvil ve FIDC ihraç eden bir tokenizer olan QR Vórtx ile birlikte yasal düzenlemelere uygun bir sanal alana dahil olmak üzere seçilmişti.

Brezilya Dijital Piyasası Yatırımcılara Kucak Açacak

Stille’e göre, piyasada henüz yeni kurulan şirketlere yapılan yatırımlar, büyük miktarda sermayeye ve özel turlara erişimi olan yatırımcılara ayrılacak. 

“BEE4, genel yatırımcılara erişim sağlamak için geliyor.”

BEE4 platformu kullanıcılara alım satım emirleri, açık teklif defteri ve müzayedeler sunmayı planlıyor. Stille ayrıca, yeni piyasanın şirketlerin halka arzlarını tokenize edebilecekleri Ethereum blok zinciri destekli Quorum ağında çalışacağını belirtti.

İlginizi çekebilir: Brezilyalı Yatırımcıların Kripto Paralara Olan İlgisi, Şirketlerin Dikkatini Çekti!

Varlık tokenizasyonu son dönemde Brezilya’da oldukça popüler bir konu. Aralık 2021’de Brezilya’nın tek borsası olan B3, varlık tokenizasyonu, dijital varlık saklama ve bir dizi başka hizmet kapsamında kripto para (CaaS) segmentlerindeki fırsatları araştırdığını belirtmişti. Temmuz 2022’de ise, Brezilya’nın en büyük özel bankası Itaú Unibanco, geleneksel finans ürünlerini tokenlara dönüştüren bir varlık tokenizasyon platformu başlatma planlarını duyurdu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version