Muhabbit

Brezilya, Kripto Para Merkezi Olma Yolunda İlerliyor!

Kripto para ticaret platformu Mynt, resmi olarak Brezilya’da faaliyetine başladı.

brezilya bitcoin muhabbit

brezilya bitcoin muhabbit

Latin Amerika yatırım bankası BTG Pactual, kripto para ticaret platformu Mynt’in resmi olarak faaliyete başladığını açıkladı. Şirket, mevcut kullanıcı deneyimlerinde dijital varlık ticareti sunan fintech ve bankacılık firmaları için Brezilya pazarında bir başka rekabet katmanı daha eklemiş oldu.

Şu anda beş dijital varlığın ticaretini destekleyen Mynt, bunların, Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot ve Cardano olduğunu açıkladı. Bundan böyle, platformu kullanan kişiler, 100 Brezilya reali (19.49 $) kadar düşük bir miktar ile bir kripto para birimlerine yatırım yapabilecekler. 

BTG Pactual’ın Dijital Varlıklar Başkanı André Portilho kısa süre önce yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para, dönüşüm için büyük potansiyele sahip, riskler ve fırsatlar getiren yeni bir teknolojidir. Piyasadaki ana kripto para birimlerine yapılan yatırımlara basit ve güvenli bir şekilde, çok sezgisel ve eksiksiz bir platformda, içerik ve finansal eğitimle doğrudan erişimi teşvik ediyoruz.”

Kripto para odaklı yönetici, Mynt’in avantajının, herhangi bir soruyu yanıtlamaya hazır bir ekibe sahip olması ve 7/24 destek sunması olduğunu söyledi. Ayrıca platformun, bağımsız bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla kullanılabilir olduğu ve bir masaüstü sürümüne de sahip olduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere daha önce, çeşitli medya kuruluşları temmuz ayı sonlarında Mynt’in piyasaya sürüldüğünü bildirmişti. Portilho, bir LinkedIn gönderisinde Mynt’in 15 Ağustos 2022 tarihinde daha geniş bir pazara açıldığını ve mayıs ayından bu yana kısıtlı bir gruba sunulduğunu belirtti. 

Mynt fikrini ilk olarak Eylül 2021’de açıklayan BTG Pactual, başlangıçta yıl sonuna kadar Bitcoin ve Ethereum ticareti sunmayı planlıyor. 

Dev Şirketler Brezilya Pazarını Önemsiyor

Bir başka önemli Brezilya finans şirketi olan Brokerage XP de 15 Ağustos 2022 tarihinde bir kripto para ticaret platformu başlattı.

Brezilya kripto para

Nubank, PicPay ve Mercado Libre de dahil olmak üzere diğer birkaç Brezilyalı fintech ve bankacılık şirketi de son aylarda Brezilya’da kripto para dünyasına girdi.  

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version