Muhabbit

Cardano 250.000 $’lık Fon Başlatıyor

Cardano, ekosistemini geliştirmek istiyor.

Cardano’nun (ADA) arkasındaki teknoloji firması IOHK tarafından, girişimcileri Cardano ekosistemine çekmeye ve ağın merkeziyetini daha fazla yayınlamaya yardımcı olmak için bir kamu fonu başlatıldı.

IOHK yaptığı açıklama ile Cardano için zincir içi yönetişim, hazine ve topluluk inovasyonu dünyasına önemli bir ilk adım olan Project Catalyst’in ilk kamu fonunun lansmanını başlattıklarını duyurdu.

Web sitesi üzerinden açıklama yapan firma, yeni fonun Project Catalyst’in bir parçası olduğundan bahsetti. Firma, ADA topluluğu üyeleri tarafından onaylanan projelere oy vermek ve “ADA” varlıklarını kullanabilecekleri teklifler için ödeme yapmak üzere fon ayıracağını açıkladı. 

Duyuruda, yeni oluşturulacak ilk kamu fonunun, topluluğun faydalanabileceği 250 bin dolar değerinde “ADA” içerdiğinden bahsedildi. Şirket tüm üyelerin fikrini açıkça söyleyebileceği bir sistem oluşturdukları dille getirdi. Kazanan fikirler halka açık bir oylamayla sonucunda belirlenecek ve teklifler bir geliştirme sürecine girecekler.

Fon ile girişimciler önümüzdeki altı ay içinde Cardano ağının üstüne merkezi olmayan uygulamalar ve işletmeler kurmaya teşvik edilecek. Ayrıca pazarlama girişimlerinden altyapı geliştirmeye, iş planlamasından içerik oluşturmaya kadar çok çeşitli fikirler üretilmesi için yoğun bir çaba sarf edileceği aktarıldı.

Topluluk üyeleri, ortaya attıkları projelerini gerçekleştirmek ve gerekli finansmanı sağlayabilmek için birbirleri ile rekabet içinde olacaklar. Böylece yeni ve geliştirilebilir projeler ortay çıkacak.

Açıklamada, projeler için yapılacak “Topluluk Oylaması”nın, blok zincirinin yıl sonuna kadar başlayacak olan Voltaire aşamasının bir parçası olduğu bildirildi.

Cardano Ekosistemi

Firma, Voltaire’in, Cardano ekosisteminde çok önemli bir yapı taşı olacağını belirtti. Çünkü her “ADA” sahibinin platformun gelecekteki gelişimi hakkında kararlar almasına ve ekosistemin büyümesine katkıda bulunmasına izin vereceğini açıkladı. Zincir üzerinde oylama ve hazine sisteminin getirilmesiyle, ağ katılımcıları, Cardano’yu demokratik ve kendi kendini idame ettiren bir şekilde ortak hedeflere ulaşmaya yönlendirmek için hisselerini ve oy haklarını kullanabilecekler.

Oylama ve hazine sistemi, “ADA” sahiplerinin ağın geleceği hakkında doğrudan oy kullanmalarına izin vererek. Bu sistemin Cardano‘nun merkeziyetini artırmasına yardımcı olmak için tasarlandığı bilgisi verildi. 

Son olarak, topluluk üyelerinin, projeleri oluşturulacak olan inovasyon platformunda veya yakında piyasaya sürülecek olan bir mobil uygulamada inceleyebilecekleri açıklaması yapıldı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version