Muhabbit

Ele Geçirilen Fon, Bitcoin Olarak Dağıtılacak!

Venezuela muhalefeti, Maduro rejiminden ele geçirilen 18 milyon dolarlık fonu Bitcoin olarak dağıtacak.

Ele Geçirilen Fon, Bitcoin Olarak Dağıtılacak!

Venezuela bu kez kendi kripto parası Petro (PTR) ile değil, Bitcoin ile gündemde. Venezuela’nın yönetimi konusunda toplam 335 şehrin 305’i Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun elinde ancak kalan 30 şehir muhalefet partisinin ve bağımsızların kontrolünde. Bununla birlikte halkın şu an baştaki hükümetten memnun olduğu söylenemez.

Şu anda Venezuela’da savaş veyahut Corona virüs kaynaklı olmayan belki de dünyanın en kötü ekonomik krizlerinden biri yaşanıyor. Venezuelalılar yaşanan ekonomik krizin sorumlusu olarak Maduro’yu ve kötü kararlarını görüyor. Bununla birlikte ekonomik kriz bir yana yolsuzluk iddiaları da gün geçtikçe artıyor.

Hatta kripto para dünyasını ilgilendiren yolsuzluklar bile yaşanmıştı. Bitcoinvenezuela.com’un kurucusu Randy Brito, bazı Venezuelalı otorite sahiplerinin kripto para madenciliği için gerekli ekipmanları polis vasıtasıyla vatandaşlardan aldığı iddiasını ortaya atmıştı.

Bitcoin İle Fon Dağıtımı!

Bugün kripto para dünyasını ilgilendiren olay ise Venezuela’nın muhalefetinin Maduro rejiminden ele geçirilen 18 milyon dolarlık fonu Bitcoin ile dağıtacak olması. Venezuela merkezli bir kripto para şirketi olan AirTM aracılığıyla 18 milyon dolarlık fon, Bitcoin (BTC) cinsinden halka dağıtılacak.

2020 Nisan ayında Amerikan yetkililer tarafından ele geçirilen fon, muhalefete aktarılmıştı. Mevzu bahis 18 milyon dolarlık fon Pazartesi (24.08.2020) gününden itibaren ülkede Corona virüsü pandemisi nedeniyle zor zamanlar yaşayan 62 bin sağlık personeline dağıtılacak. Sağlık personelleri üç ay boyunca fondan 100 dolar talep edebilecek. Dağıtılacak olan fonların fiat para olarak çekilmesine olanak verilip verilmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Venezuela muhalefetinin AirTM’yi seçmesinin nedeninin kripto para borsasının yükselen popülaritesi olduğu düşünülüyor. Bu dağıtımın farkında olan Maduro hükümeti, geçtiğimiz hafta borsaya erişimi engelledi. AirTM de erişim engeline bir cevap olarak kullanıcılarına VPN kullanarak bu engeli nasıl aşacaklarına dair talimatlar yayınladı.

Ancak birçok insanı korkutan bir olasılık da var. O da AirTM’nin Maduro rejimine karşı direnmekten vazgeçmesi. Şu anda direkt olarak Maduro hükümetini karşısına alan Venezuela merkezli borsanın ilerleyen günlerde farklı yaptırımlarla karşılaşıp zar zor elde edilen fonu Maduro’ya teslim etmesinden korkuluyor. Şu an birçok kripto para borsasının girmek istemeyeceği bir topun altına giren AirTM’nin ilerleyen günlerde fonların dağıtımını tamamlaması umuluyor.

Son Yazılar

Exit mobile version