Muhabbit

Chainalysis, Lightning Network Desteğini Açıkladı!

Şirket, müşterilere Lightning Network için bir işlem izleme çözümü sunan ilk blockchain analiz şirketi olacağını belirtiyor.

Bitcoin lightning network

Bitcoin lightning network

Blockchain veri platformu Chainalysis tarafından yapılan bir açıklamada, şirket 2022 yılı Şubat ayında Lightning Network’ü desteklemeye başlayacağını duyurdu. 

Bilindiği üzere Lightning Network, Bitcoin’in küçük miktarlarda Bitcoin göndermeyi daha ucuz ve daha hızlı hale getirmek için tasarlanmış ana ölçeklendirme çözümüdür. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, detaylı bilgi için; “Lightning Network Nedir ve Nasıl Çalışır?” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Yapılan açıklamada, Chainalysis tarafından açıklanan Lightning uyumluluğunun, şimdilik şirketin kripto para uyumluluk yazılımı KYT ​​müşterileri için geçerli olacağı belirtildi. KYT’den kısaca bahsetmek istersek, bu yazılım kripto para borsaları gibi dijital varlık hizmeti sağlayıcılarının (VASP’ler) yasa dışı faaliyetlerini tespit etmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede izlenebilir işlemler sayesinde bazı uygunsuz faaliyetler ortaya çıkarılmış ve tekrarı için önlem alınmış olmaktadır.

Chainalysis yeni gelişme ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yeni gelişme ile birlikte VASP’ler bir Lightning node’undan Bitcoin‘in yatırılıp çekilmesi gibi işlemlerin uyumlu bir şekilde yapılmasına izin verebilecek. Ayrıca KYT, Lightning işlemlerinde ön tarama sağlayarak güvenlik konusunda fazladan destek sağlayacak.” 

Chainalysis baş ürün sorumlusu Pratima Arora ise yaptığı açıklamada, şirketin Lightning Network desteği hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Müşterilerimizin Lightning Network üzerindeki işlemlerinin uyumlu bir şekilde desteklemesini sağlayarak, ağın gücünü ve kullanım kolaylığını daha da artırmayı umuyoruz.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version