Muhabbit

Çinli Kuruluşlar 2017’de Konulan Yasakları Tekrar Hatırlattı!

Üç endüstri kuruluşu, yatırımcılara uyarı yaptı!

Çin

Çin madencilik

Çinli kuruluşlar, yaptıkları açıklamada 2017 yılında getirilen bazı yasakları tekrardan dile getirdi! Bununla beraber Çin, yatırımcıları spekülatif kripto para ticaretine karşı da uyardı.

Üç endüstri kuruluşu, Salı günü yaptığı ortak bir açıklamada, yasağa göre bankalar ve çevrimiçi ödeme kanalları da dahil olmak üzere, bu tür kurumların müşterilerine, kayıt, ticaret ve anlaşma gibi kripto para birimini içeren herhangi bir hizmet sunmaması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, “Son zamanlarda, kripto para birimlerinin değeri arttı ve düşüş gösterdi. Kripto paraların spekülatif hareketleri, insanların mülklerinin güvenliğini ciddi şekilde ihlal ederek normal ekonomik ve finansal düzeni tehdit ediyor.” dendi.

Çinli kuruluşlar Yatırımcıları Uyarıyor!

Açıklamalara göre Çin, ICO‘ları yasakladı ancak bireylerin kripto para birimlerini bulundurmalarını engellemedi.

Çinli kuruluşların yaptığı açıklamada, kurumların kripto para biriminin tasarruf, fon veya saklama hizmetlerini sağlamaması ve kripto para birimleriyle ilgili finansal ürün çıkarmaması gerektiği söylenmekte.

Açıklamada ayrıca, dijital para birimlerinin “gerçek bir değer ile desteklenmediğini” ve ticaret sözleşmelerinin Çin yasaları tarafından korunmadığını söyleyerek, kripto para birimlerinin ticaretinin risklerine dikkat çekildi.

Açıklamayı yapan Çinli kuruluşlar şu şekilde sıralandı: China Internet Finance Association, China Banking Association ve China Payment and Clearing Association.

Bildiğiniz gibi Çin, 2017’de kripto para geliştirilmesini ve kripto ticaretini yasaklamıştı. Bunun yanı sıra, ülkenin ileri gelen borsalarını da ülke dışına taşınmaya zorladı.

Fakat 2017’den bu yana Çin, kripto paralar ve blockchain teknolojisi ile ilgili çelişkili açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version