Muhabbit

Çinli Madencilik Firması Canaan, Kazakistan’da Büyümeye Devam Ediyor!

Canaan, Çin’in sektördeki kısıtlamalarına rağmen kendi madencilik faaliyetlerine Kazakistan’da devam ediyor.

madencilik muhabbit

Canaan bugün Kazakistan’da yerel ortaklarıyla birlikte madencilik faaliyetlerine başladığını ve ülkeye 2.000’den fazla madencilik ekipmanı teslimatı yaptığını duyurdu.

canaan twıtter

Çin’in yasaklarından sonra Kazakistan’da nefes alan Canaan, bu hafta Kazakistan’a daha fazla madencilik ekipmanı gelmesini beklediklerini söyledi. Canaan, Kazakistan’daki ortak madencilik faaliyetlerini ülkenin Enerji Bakanlığı tarafından onaylanmış üç müşterisi ile birlikte sürdüreceklerini açıkladı.

Canaan’ın başkanı ve CEO’su Nangeng Zhang yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Altı aylık uygulama ve öğrenim süresinin ardından Canaan artık; yerel yasal, vergilendirme ve iş gereksinimleriyle tamamen uyumlu hale geldi.

Çin, kripto para madenciliğini durdurmak için elinden geleni yapsa da madencilik firmaları kurtuluşu başka ülkelerde arıyor. Canaan’ın geçen hafta yayımlanan üçüncü çeyrek raporuna göre, geçen yıl bu zamanlar şirketin 13,5 milyon $ net zararı varken, şu anda 72,5 milyon $ net geliri var. Raporlara göre başka ülkede yer bulan madencilik firmaları uzun vadede kâr bakımından kötü etkilenmemiş gibi gözüküyor.

Kazakistan’da elektrik kesintileri yaşanmaya devam ediyor. Ülkenin Enerji Bakanı’nın yaptığı açıklamaya göre, hükümet yasal kripto para madencileri için güç tüketimine herhangi bir sınır koymayacak.

Cambridge Centre for Alternative Finance’ten elde edilen verilere göre; Kazakistan Nisan ayında BTC madenciliğinin hash rate payının %8,2’sini oluştururken Ağustos ayının sonunda bu değer %18,1’e kadar yükselmiş.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version