Muhabbit

CME, Micro ETH Vadeli İşlemlerini 6 Aralık’ta Başlatmayı Planlıyor

CME, Micro Ether vadeli işlemlerini, düzenleyici onayını aldıktan sonra 6 Aralık 2021 tarihinde başlatmayı planladıklarını duyurdu.

ethereum

Chicago Mercantile Exchange (CME), Micro Ether vadeli işlemlerini 6 Aralık 2021 tarihinde başlatmayı planladıklarını duyurdu.

Dünyanın önde gelen ve skalası en geniş türev piyasalarından biri olan Chicago Mercantile Exchange (CME), kripto para odaklı ürünler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Micro BTC vadeli işlemleri başlatmıştı. Micro Bitcoin vadeli işlemlerinde ürün, normal bir Bitcoin’in onda biri boyutunda olmakta.

Şu anda (2 Kasım 2021) Micro Bitcoin vadeli işlemleri de dahil olmak üzere 20 kripto para odaklı ürünü bünyesinde bulunduran CME Group, yeni ürününü açıkladı. CME Group’un yeni ürünü Micro ETH vadeli ürünü tıpkı Micro Bitcoin vadeli ürünü gibi normal bir Ethereum’un onda biri boyutunda olmakta.

Şu anda (2 Kasım 2021) düzenleyici birimin incelemesi altında olan Micro ETH vadeli sözleşmelerinin yakın zamanda incelemeden olumlu bir şekilde çıkarak 6 Aralık 2021 tarihinde işlemlerine başlaması planlanıyor.

Şirket yeni sözleşmenin, ABD doları ile Ethereum’un paritesinin fiyatının günlük referans oranı olarak kullanılan “CME CF Ether-Dolar Referans Oranı’na” dayalı olarak ödeneceğini ifade etti.

CME Ethereum Vadeli İşlemlerinde Rekoru Görmüştü!

CME Group’un geçtiğimiz Şubat ayının başında işlem görmeye başlayan Ethereum vadeli işlemleri, nisan ayı başlarında hem hacmen hem de açık faizde rekor seviyelere ulaşmıştı. Şirket Ethereum’un bu başarısını görmüş olmalı ki bu kez “küçük yatırımcılar” için Micro ETH vadeli işlemlerini başlatmaya karar verdi.

CME Group’un küresel hisse senedi endeksi ve alternatif yatırım ürünleri başkanı Tim McCourt, Micro ETH vadeli işlemlerini neden başlatmayı düşündükleri üzerine bir açıklamada bulundu.

“Geçtiğimiz şubat ayında Ether vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, bu sözleşmelerde özellikle kurumsal yatırımcılar arasındaki likiditede istikrarlı bir büyüme gördük.”

Tim McCourt likiditedeki istikrarlı büyümenin yanı sıra belirgin bir fiyat artışı olduğunu da ifade etti.

“Aynı zamanda, bu sözleşmelerin tanıtılmasından bu yana Ethereum fiyatı iki katından fazla artış gösterdi. Bu artış, piyasayı daha geniş bir katılımcı kitlesi için daha erişilebilir hâle getirmek için mikro boyutlu bir sözleşmeye olan talebi ortaya çıkardı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version