Muhabbit

Coinbase: “Kripto Para Firmaları Risk Yönetimini Bilmiyor!”

Coinbase yöneticileri kripto para piyasasında art arda yaşanan iflasları başarısız bir risk yönetiminin sonucu olarak yorumluyor.

Coinbase-CEO-Muhabbit

Coinbase-CEO-Muhabbit

Coinbase yöneticileri kripto para piyasasında art arda yaşanan iflasları, başarısız bir risk yönetiminin sonucu olarak yorumluyor.

Coinbase Kurumsal Başkanı Brett Tejpaul, Ana Finans Başkanı Matt Boyd ve Kredi ve Piyasa Riski Başkanı Caroline Tarnok, Coinbase’in; Three Arrows Capital, Celsius ve Voyager tarafından sergilenen “riskli kredi uygulamaları” ile alakaları olmadığını ifade etti. Bununla birlikte şu sözleri ekledi:

Bu firmalar yeterli oranda risk kontrolü bilincine ve uygulamasına sahip değil.

20 Temmuz 2022 Çarşamba günü paylaşılan gönderinin üç yazarı bulunuyor. Bu üç yazarın ortak fikrine göre, söz konusu kripto para şirketleri, bir dizi faktörün üst üste denk gelmesiyle oluşan bir ekonomik sıkıntı silsilesi nedeniyle, iflas olasılığıyla karşı karşıya kaldı. Bahsi geçen faktörler “korumaya tabi olmayan stake’ler”, Terra’ya yapılan büyük yatırımlar ve risk sermayesi firmalarının aşırı kaldıraç kullanması olarak belirtildi.

“Buradaki sorunların hepsi öngörülebilir ve aslında hiçbiri kripto paraya özgü sorunlar değil. Hepsi kredi kullanımına özel sorunlar. Bu firmaların çoğu, uzun vadeli likit olmayan varlıklarla uyuşmayan kısa vadeli borçlarla aşırı kaldıraç kullandı. Bu yöntemi tercih eden piyasa katılımcılarının bir kripto para boğa piyasasının çılgınlığına kapıldığına ve risk yönetiminin temellerini unuttuklarına inanıyoruz.”

Coinbase Ayı Piyasasına Karşı Dokunulmazlığa Sahip Mi?

Geçtiğimiz günlerde İngiliz Virgin Adaları’ndaki bir mahkemenin Three Arrows Capital’in tasfiyesine karar verdiği bildirilmişti. Voyager Digital ise Temmuz 2022’de iflas başvurusunda bulundu. Ardından da kullanıcıların kripto paralarını geri alma planının, hala 15.250 Bitcoin (BTC) ve 350 milyon USD Coin (USDC) kredisini geri ödemeyen Three Arrows Capital ile yapılan işlemlerden elde edilen fonlara bağlı olabileceğini duyurdu. Bu sırada Celsius da kullanıcıların fonlarını geri iade etmekten kaçınmak için alışılmadık bir yasal argüman kullanarak platformun avukatlarıyla Bölüm 11 için dilekçe verdi.

İlginizi çekebilir: Coinbase’in Eski Yöneticisi “Insider Trading” Şüphesiyle Tutuklandı!

Her ne kadar Coinbase, kullanıcıları için “müşteri veya karşı taraf iflaslarına maruz kalma” ve “kredi erişiminde değişiklik olması” gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizse de, bu sözler kripto para borsasının Grayscale’in 2023’e kadar sürebileceğini öngördüğü bir ayı piyasası içinde faaliyet gösterdiği gerçeğini değiştirmiyor. Mayıs 2022’den bu yana Coinbase hisseleri %42’den fazla düşerek 75,27 dolara ulaştı. CEO Brian Armstrong ayrıca Haziran 2022’de, borsanın olası bir kripto para kışıyla ilgili endişelerini öne sürerek çalışanlarının %18’ini azaltmayı planladığını duyurmuştu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version