Muhabbit

Coinbase’den Yeni Hamle: Bitcoin Transfer Ücretleri Düşüyor

Yapılan bu hamle ile birlikte, yüksek transfer ücretleri ile ilgili şikayetlerin önüne geçilmesi planlanıyor.

coinbase

Platforma eklediği yeni özellikle birlikte Coinbase, talep edilen Bitcoin (BTC) transfer işlemlerini toplu bir şekilde yapacak. Bu sayede kullanıcıların daha az transfer ücreti ödemesi sağlanacak.

Yapılan bu hamle ile birlikte, yüksek transfer ücretleri ile ilgili şikayetlerin önüne geçilmesi planlanıyor. Aynı zamanda Bitcoin ağında oluşan yoğunluk da kısmen azaltılmış olacak.

Coinbase Ürün Müdürü Eli Haims, Coinbase’in önceki transfer yönteminden bahsetti.

Müşterilerden gelen her bir istek için blockchaine ayrı bir işlem gönderiyorduk. Bu da müşteriler için maliyeti tek başlarına üstlenmeleri anlamına geliyor. Yeni yöntem ile birlikte transfer ücretleri müşteriler arasında bölüştürülecek.

ELI HAIMS

Yeni planlama ile birlikte Coinbase’in Bitcoin ağında oluşturduğu trafiğin en az yüzde 50 azalacağını belirten Haims, müşterilerin ödedikleri komisyonun da aynı orandan düşeceğini öngördüklerini belirtti.

2 Yıl Sürdü

İddialara göre Coinbase toplu transfer işlemlerini 2018 yılında başlatmayı planlamıştı.

Hatta, geçtiğimiz Haziran ayında Coinbase CEO’su Brian Armstrong attığı tweet ile toplu transferlerin birkaç ay içerisinde başlatılacağını duyurmuştu. Sonrasında ise attığı tweeti silmişti.

Konu ile ilgili o günden bugüne birçok kişi Armstrong’a mention atarak “toplu transfer işlemlerini getirmeyi unuttuğunu” ima etmişti.

Açıklamanın ardından ise bazı Coinbase kullanıcıları, toplu transferleri getirmenin iki buçuk yıl sürdüğünü ve bu gecikmeye rağmen Coinbase’in “gurur duyan” tweetler atmasının komik olduğunu belirtti.

Coinmetrics’ten alınan verilere göre ise Bitcoin ağındaki ortalama işlem ücreti yaklaşık olarak 0,30 $ seviyelerinde.

Haims’e göre ücretlerin düşmesi kadar ağdaki yoğunluğun azalması da büyük önem barındırıyor. Bu sayede Bitcoin’in “daha kullanışlı” olacağını iddia eden Haims, dolaylı yoldan “ölçeklenebilirlik” problemine katkıda bulunduklarını belirtiyor.

Ek olarak toplu transfer işlemleri ilk defa Coinbase tarafından kullanılmıyor. Aktif olarak Bitfinex, Kraken ve Shapeshift toplu Bitcoin transferlerini kullanmakta.

Yeni özellik Coinbase’de de artık aktif durumda.

Bakıldığında toplu işlemler gerçekten Bitcoin ağı için pozitif olabilir. Bu sayede dolaylı olarak olsa da ağda daha çok transfer aynı anda gerçekleşebiliyor. Bu da “ölçeklenebilirlik” adına büyük önem barındırmakta. Özellikle ağın yoğunlaştığı dönemlerde hem transferler yoğunluk sebebiyle gecikiyor, hemde transfer ücretleri bir anda yukarı fırlıyor. Birçok borsanın yada platformun çözümü aktif olarak kullanmaları durumunda Bitcoin ağı daha verimli hale gelebilir.

Son Yazılar

Exit mobile version