Muhabbit

Coinbase’in ilk çeyrek geliri, 1.6 milyar dolara yükseldi

Coinbase, ilk çeyrekte işlem gelirlerinin artmasıyla birlikte 1,6 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etti. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu rakam, 736 milyon dolardan neredeyse iki katına çıktı. Hem kurumsal hem de bireysel müşterilerin işlem geliri toplamı 1,08 milyar dolara yükseldi.

Şirket bugünkü kapanış zilinin ardından yaptığı açıklamada ilk çeyrekte büyük bir gelir artışı yaşandığını ve önceki çeyreğe göre %72’lik bir artışla 1,6 milyar dolar gelir elde edildiğini duyurdu. Ayrıca geçen yılın aynı dönemine kıyasla net gelirde önemli bir artış yaşandığı ve şirketin 1,18 milyar dolarlık net gelir elde ettiği belirtildi. Coinbase aynı dönemde 1,01 milyar dolar EBITDA elde etti.

EBITDA nedir

EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization), bir şirketin faaliyetlerinden elde ettiği karı ölçen bir finansal göstergedir. EBITDA, faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kâr anlamına gelir. Yatırımcılar tarafından şirketlerin karlılığını değerlendirmek için sıklıkla kullanılır.

Hisse başına kazanç konsensüs tahminlerini aşarak 4,04 dolar olarak gerçekleşti. Coinbase’in 2024 ilk çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık %115 artış gösterdi. Toplam işlem geliri ise hem bireysel hem de kurumsal müşteriler için artarak 1,08 milyar dolara ulaştı. Kurumsal işlem geliri %113 artışla 85 milyon dolara çıktı.

Coinbase’in tüketiciye dönük işi şirketin birincil gelir kaynağı olmaya devam ediyor ve bu alandan elde edilen gelir 935,2 milyon dolara ulaştı. Coinbase ayrıca abonelik hizmetlerinden elde edilen gelirlerle birlikte kullanıcı tabanının arttığını belirtti.

Şirketin hisseleri normal işlem seansında yaklaşık %9 arttıktan sonra mesai sonrası işlemlerde %3 düşüşle 222 dolara geriledi. Coinbase hisseleri geçen yıl neredeyse %50 değer kazandı. Coinbase, gelecek dönemde abonelik ve hizmet gelirlerinin 525-600 milyon dolar aralığında olmasını beklediğini açıkladı. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version