Muhabbit

CoinMarketCap Kripto Ödemeleri Sağlayacak!

CoinMarketCap ile ödeme günleri başlıyor.

coinmarketcap

CoinMarketCap yeni anlaşması ile birlikte kullanıcılarına kripto para ödemeleri sağlamayı amaçlıyor. Bu noktada Amerika merkezli bir startup olan Gilded ile anlaşmaya giden Coinmarketcap, sunduğu hizmetleri genişletmeyi amaçlamakta.

Normalde coin fiyatlarını, market değerini, dolaşan arz miktarını görmek ve benzer işlemler için kullandığımız Coinmarketcap, kripto para sektöründe en çok tıklanma alan sitelerden birisi. İnsanlarda oluşan bu alışkanlığı farklı çözümler sunmaya başlayarak genişletmek isteyen şirket yetkilileri, ilk olarak ödeme sağlamaya başlayacak.

Gilded temelde küçük ve orta ölçekli şirketlere kripto para birimleri aracılığıyla ödeme alabilme hizmeti sunmakta. Bu sayede işletmeler ödemelerini kripto paralar ile alabilmekte.

Gilded’in Coinmarketcap üzerinde geliştirdikleri ödeme ağını çok daha kolay bir hale getireceğini belirten Coinmarketcap’in Operasyon ve Büyüme’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Spencer Yang ise ortaklık ile ilgili şunları söylüyor:

Gilded ile gittiğimiz ortaklık sayesinde müşterilerimize en iyi ödeme sistemini sunacağımızı söyleyebilirim. Coinmarketcap’in etki alanının genişlemesi ve çeşitlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

Kullanıcıların oluşturdukları yeni hizmet ile birlikte fatura ödeme işlemlerini de gerçekleştirebileceklerini belirten Yang, değişim için heyecanlı olduğunu sözlerine ekliyor.

Gilded’in Şubat ayında gerçekleştirdiği ortaklık ile birlikte Gilded’den hizmet alan kullanıcılar, Sterlin, ABD Doları, Kanada Doları, Hong Kong Doları ve Avusturalya Doları’nın stablecoin versiyonlarını da kullanabilecek. Gilded’e bu hizmeti de Trust Token sağlayacak.

Coinmarketcap ile gittikleri ortaklık ile ilgili konuşan Gilded CEO’su Gil Hildebrand ise şunları söylüyor:

Dijital para birimleri nakit akışını hızlandırırken aynı zamanda maliyetleri de düşürerek, hızlı bir şekilde küresel olarak işlemleri gerçekleştirebilmemize yardımcı oluyor. Çözümüz sayesinde farklı işletmeler, dijital ödemelerini kolayca gerçekleştirebilir hale gelmiş durumda.

Geçtiğimiz dönemde Binance tarafından satın alınan Coimarketcap’in ödeme hizmeti vermeye başlaması ilginç bir adım olarak görülmekle birlikte, adaptasyon anlamında önemli bir adım olarak da değerlendirilebilir.

 

Son Yazılar

Exit mobile version