Muhabbit

Crypto.Com, NIST Güvenlik Ve Gizlilik Çerçevesinde En Yüksek Seviyeye Ulaşan İlk Borsa Oldu!

Crypto.com bu seviyeye ulaşan dünyadaki ilk kripto para şirketi oldu.

Crypto.com 4 Kasım tarihinde yaptığı bir duyuru ile, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) Siber Güvenlik Çerçevesi ve ABD Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen en son NIST Gizlilik Çerçevesi için mümkün olan en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.  

Olabildiğince titiz yapılan denetimlerden sonra Crypto.com, ISO27001, ISO27701, PCI: DSS (Seviye 1) için sertifika alan ve ilgili NIST çerçeveleri için en yüksek olgunluk seviyelerine ulaşan dünyadaki ilk kripto para şirketi oldu.

NIST siber güvenlik çerçevesi ilk olarak 2014 yılında piyasaya sürüldü. NIST, özel sektör kuruluşlarının siber saldırıları tanımlama, koruma, tespit etme, yanıt verme ve bunlardan kurtulma becerilerini nasıl geliştirebilecekleri ile ilgili bir güvenlik kılavuzu çerçevesini sağlamaktadır.

Yapılan açıklamada Crypto.com’un da, NIST siber güvenlik çerçevesinin bu temel işlevlerine göre değerlendirildiği bildirildi. Ayrıca, bu işlevlerin her birinin, şirketin genel olgunluğuna göre değerlendirildiği açıklandı. 

Uluslararası kabul görmüş denetim hizmetleri firması SGS tarafından, kısmi (seviye 1), bilgilendirilmiş risk (seviye 2), tekrarlanabilir (seviye 3) ve uyarlanabilir (seviye 4) olmak üzere dört aşamalı uygulama katmanıyla bağımsız olarak değerlendirilen Crypto.com, NIST çerçevesi için ölçekte en yüksek katman olan Uyarlanabilir (Seviye 4) seviyesine ulaştı.

Crypto.com’un bilgi güvenliği baş sorumlusu Jason Lau konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Lau, NIST Siber Güvenlik ve Gizlilik Çerçevesi denetimlerinin mevcut ISO 27001, ISO 27701 ve PCI: DSS sertifikalarına katkıda bulunduğunu açıkladı. Ayrıca bu durumun şirket genelinde siber güvenlik ve gizlilik stratejilerine olan bağlılıklarını gösterdiğini de söyledi. Lau ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“NIST Uyarlanabilir başarısı ve ISO’nun politikalarımız, prosedürlerimiz ve kontrollerimizle ilgili değerlendirmesi sonucunda sektörün en yüksek güvenlik standartlarını sağlayan ilk borsayız.”

Crypto.com’un kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek’te bir açıklama yaptı. Marszalek, NIST çerçevelerine dayalı en yüksek olgunluk düzeyine ulaşmanın, ilk günden beri işlerinin temel taşları olan güvenlik ve gizliliğe olan bağlılıklarına dayandığını belirtti.

Marszalek ayrıca şu açıklamayı yaptı:

 Yakın zamanda geçtiğimiz 5 milyon kullanıcı ile birlikte, sektördeki en yüksek güvenlik ve gizlilik standartlarını koruyan teknolojiye ve sürece agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam eden şirket olacağız.”

NIST Hakkında

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bir parçası olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) 1901 yılında kuruldu. NIST, ülkenin en eski laboratuvarlarından biridir. Sayısız ürün ve hizmet, bir şekilde Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü tarafından sağlanan teknoloji, ölçüm ve standartlara dayanmaktadır.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Borsa Haberleri İçin: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version