Muhabbit

Dev Kripto Para Borsaları, İnsan Kaçakçılığına Karşı Bir Araya Geliyor!

Borsalar şüpheli kripto para birimi işlemlerini izleyecek.

Dijital para sektöründeki büyük kripto para birimi borsaları, insan kaçakçılığına karşı mücadelede birbirleriyle işbirliği yapıyor. Bu kapsamda endüstrinin önde gelen dijital varlık borsaları Anti-Human Trafficking Cryptocurrency Consortium’a (ATCC) katıldı. İnsan Ticareti Karşıtı İstihbarat Girişimi tarafından Nisan 2020’de başlatılan konsorsiyum, istihbarat paylaşımına, en iyi uygulamalara ve kaçakçılıkla mücadele araçlarının geliştirilmesine odaklanan bir sivil toplum kuruluşudur. 

Bu kuruluşun yeni üyeleri arasında San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase, eşler arası Bitcoin borsası Paxful, Winklevoss kardeşlere ait Gemini borsası ve Hong Kong merkezli kripto borsası Bitfinex bulunuyor.

Bu önde gelen dijital para borsaları, kısaca ATCC olarak bilinen bu konsorsiyumun bir parçası haline geldi. Görevleri, şüpheli kripto para birimi işlemlerini izlemek ve izlemekle birlikte insan kaçakçılığı ile bağlantılı belirli özellikleri tespit etmek olacak. Bu borsalar tarafından sağlanan bilgi ve veriler daha sonra kolluk kuvvetleri ve istihbarat şirketleri gibi konsorsiyumun diğer üyelerine aktarılacak. Bu sayede yasadışı faaliyetlerle mücadelede yardımcı olunacak.

Paxful borsası baş uyum görevlisi (CCO) Lana Schwartzman, kripto para birimi işlemlerini izleme söz konusu olduğunda, dijital para borsalarının, kripto para birimleri olduğu için bunu yapmada avantaj sağlayabileceğini söyledi. Schwartzman ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Umarım herhangi bir potansiyel kötü oyuncu, insan kaçakçılığı ve diğer yasadışı faaliyetler için kripto paraları kullanmaz. Çünkü bu işlemleri takip ediyoruz ve kim olduğunuzu biliyoruz, gerekirse sizi yetkililere bildireceğiz.”

Konsorsiyuma katılım hakkında yorum yapan Coinbase’in küresel istihbarat kıdemli direktörü John Kothanek, kripto para borsasının bu konsorsiyuma destek verdiğini söyledi. Kothanek, borsanın amaçları arasında insan kaçakçılığı ile mücadele etmenin yanında, aynı zamanda fidye yazılım saldırılarını önlemek ve kara para aklamak için yasadışı para akışını tespit etmek olduğunu açıkladı.

Yasa Dışı Faaliyetler Engellenecek

Konsorsiyum’un ana görevi, kolluk kuvvetlerini, blockchain istihbarat şirketlerini ve kripto para birimi borsalarını bir araya getirmektir. Birlik ayrıca, insan ticaretiyle mücadelede yardımcı olabilecek en iyi uygulamalara, istihbarat paylaşımına ve araç geliştirmeye odaklanarak bu faaliyetlerin engellenmesine yardımcı olacak.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Borsa Haberleri İçin: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version