Muhabbit

Paxful, Kripto Banka Kartı Çıkarıyor!

Kart ilk olarak ABD’de kullanılmaya başlanacak.

Eşler arası Bitcoin borsası Paxful, 2 Kasım tarihinde yaptığı bir duyuru ile Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kripto banka kartı başlatmak için kripto para fintech şirketi BlockCard ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Yapılan duyuruya göre, Fintech girişimi Ternio ile yapılan bir işbirliğinin ürünü olan kart, kullanıcıların kripto para birimlerini dolara dönüştürerek alışveriş yapmalarına, çek hesabı açmalarına ve dünya çapındaki herhangi bir ATM’den para çekmelerine olanak tanıyacak.

Paxful, kartı ilk olarak ABD’de ortaya çıkaracak olsa da, firma, hizmeti küresel olarak sunma planlarının yolda olduğunu açıkladı. 

Şirketlerin, banka hesabı olmayan kişilerin geleneksel finansal hizmetlere erişimini sağlamanın bir yolu olarak önerdiği kartın 45 milyonun üzerinde yatırımcı tarafından kullanılabileceği açıklandı.

BlockCard, kartın verilmesi, mobil uygulaması ve teknik müşteri hizmetlerini sağlayacak. Duyuruda, kartın ilk olarak sanal olarak çıkarılacağı ve kullanıcıların fiziksel kartlarının kendilerine postalanacağı belirtildi. Ayrıca kullanıcıların kartı kullanabilmeleri için minimum 10 $ bakiye yüklemeleri gerektiği bildirildi.

Geliştirme hakkında yorum yapan Paxful CEO’su ve kurucu ortağı Ray Youssef şu açıklamaları yaptı:

“Güvenilir ve uygun fiyatlı finansal ürünlere erişim vazgeçilmezdir. Eğitime yatırım yapmayı, bir iş kurmayı veya sadece günlük hayatın finansal taleplerini yönetmeyi hedefliyor olun, dünya genelinde herkes için uygun bir seçenek olmalıdır.”

Ternio CEO’su ve kurucu ortağı Daniel Gouldman ise girişim ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Paxful, eşler arası Bitcoin piyasasında sınıfının en iyisi, bu nedenle müşterilerine BlockCard platformuna erişim sağlama konusunda heyecanlıyız.”

Ternio ayrıca kripto para birimleri ve geleneksel bankacılık sistemi arasında birlikte çalışabilirlik sağlamaya kararlı olduklarını da açıkladı.

Paxful, yapılacak olan bu yeni girişimle, Crypto.com, Binance de dahil olmak üzere kripto banka kartları sunan birçok kripto ile ilgili girişime katılmış oldu. Yine yakın zaman önce, Coinbase önümüzdeki yıl ABD kullanıcıları için kendi Visa banka kartını piyasaya süreceğini açıklamıştı. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Borsa Haberleri İçin: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version