Muhabbit

Yeni yasa Tether’in hakimiyetini nasıl etkiler?

tether-usdt-bitcoin

S&P Global, Lummis-Gillibrand Stablecoin Ödeme Yasası’nın bankaları stablecoin piyasasına çekmesi durumunda Tether’in küresel hakimiyetinin zayıflayabileceğini açıkladı. Yayınladığı notta, bu yeni yasanın bankaların stablecoin piyasasına girişini cesaretlendireceğini ve bu durumun Tether için bir tehdit oluşturabileceğini belirtti.

Son haftalarda Senatör Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından sunulan Lummis-Gillibrand Stablecoin Ödeme Yasası, bankaları stablecoin piyasasına teşvik eden düzenlemeler getireceği ifade ediliyor. S&P Global Ratings’e göre, bu yasa tasarısı bankaların stablecoin piyasalarına adım atma konusunda cesaretlendirilmesine yardımcı olacak.

Stablecoin piyasasında dengeler değişir mi?

Ancak banka bu yasa tasarısının Tether gibi ABD dışı kuruluşların stablecoin ihraç etmesine izin vermemesi nedeniyle, Tether’in küresel hakimiyetinin zayıflayabileceğini belirtti.

Önerilen yasa tasarısına göre stablecoin ihraççıları token’ları desteklemek için bire bir nakit veya nakde eşdeğer rezerv tutmak zorunda kalacaklar. Ayrıca algoritmik stablecoin’leri de yasaklayarak stablecoin’lerin yasa dışı veya yetkisiz amaçlarla kullanılmasını engellemeyi hedefliyor.

Özetle S&P Global, bu yasanın kabul edilmesi durumunda bankaların stablecoin piyasasına girişinin Tether’i tehdit edebileceğini belirtti. Bankaların stablecoin piyasasına girmesiyle birlikte Tether’e olan talebin azalabileceğini öne sürdü. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version