Muhabbit

ABD dolarına sabitli stablecoin’ler ATH seviyesine yaklaştı

STABLECOİN 900X600

ABD dolarına sabitli stablecoin’lerin toplam arzı 165 milyar dolarla son iki yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Bu artış son günlerde 2,4 milyar dolar civarında seyreden piyasa değeriyle Ethena Labs’ın USDe stablecoin’inin desteğiyle gerçekleşti. Toplam stablecoin pazarının geçen perşembe günü ulaştığı 165 milyar dolarlık arz, Haziran 2022’nin sonundan bu yana en yüksek seviyesini oluşturdu. Tüm zamanların en yüksek arz seviyesi ise 180 milyar doların üzerinde.

USDT pazara hakim durumda

Tether’in USDT’si ve Circle’ın USDC‘si gibi uzun süredir piyasaya hakim olan dolara sabitli stablecoin piyasası, toplam arz ve seçenek sayısı açısından büyümeye devam etmekte. DeFiLlama verilerine göre ise USDT yüzde 70’e yakın bir pazar payıyla lider konumda.

Ethena’nın yeni stablecoin’i piyasaya sürülmesinin yanı sıra Silikon Vadisi merkezli PayPal, Ağustos 2023’te Paxos ile birlikte kendi stablecoin’ini piyasaya sürdü. Bu gelişmelerle beraber Ripple, bu yılın sonlarında USD’ye sabitli bir stablecoin çıkaracağını duyurdu.

Ripple, toplam stablecoin pazarının önümüzdeki yıllarda büyük bir ivme kazanacağını ve 2028 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version