Daimler Tercihini Blockchain Teknolojisinden Yana Kullandı!

Daimler, blockchain teknolojisini otomotiv sektörüne entegre edebilmek adına yeni ortaklıklar kuruyor.

Blockchain destekli bir veri paylaşım platformu olan Ocean Protocol ve Daimler iş birliğine gidiyor. Bu iş birliği ile birlikte Daimler, şirket içi veri akışları ve tedarik zinciri bilgilerinden nasıl daha efektif bir şekilde yararlanabileceklerini gösterecek.

Salı günü açıklanan ortaklığın asıl amacı, Daimler AG’nin merkezsiz bir şekilde veri akışlarını kontrol etmesi ve dahili satışların artmasını sağlamak.

Daimler’in Stuttgart merkezini ve Singapur’daki üretim merkezini kapsayan proje, büyük işletmelerin veri paylaşımı yaparken daha güvende hissetmesini sağlayacak.

Daimler Technology’nin başkanı Hartmut Mueller yaptığı açıklamada, “Merkezsiz bir şekilde işlenen verilerin değerini kanıtlamasında blockchain teknolojisine sonsuz güven duyuyoruz.” dedi. Ayrıca, “Veri odaklı bir şirket ile yaptığımız bu yolculuk, B2B veri merkezi gibi güvenilir bir girişimde bulunmamıza katkı sağlayacak.” dedi.

MercedesChain

Yıllar geçtikçe büyük teknoloji devleri ve büyük işletmeler, dünya üzerindeki en değerli kaynağın veri akışı olduğunu fark etti. Daimler, General Motors ve BMW gibi büyük otomobil üreticileri, blockchain teknolojisini kendi endüstrilerine entegre etmeye çalışan ilk üreticilerden.

Daha öncelerinde Daimler’in IT departmanında 5 yıllık bir tecrübeye sahip olan Ocean Protocol’ün kurucusu Bruce Pon, Daimler gibi bir şirketin sadece, yazılım, güvenlik önlemleri ve çeşitli ek giderlerin yılda 300 milyon$ gibi bir fatura çıkardığını söyledi.

Pon konu ile ilgili verdiği bir röportajda, “İç ve dış veri paylaşımının çalıştığını gözlemledik.” dedi. Bununla beraber, “Bu teknoloji firmanın IT sistemini bir maliyet unsurundan kâr unsuru haline getirebilir.” dedi.

Yeni Nesil Sektör

Günümüzde, otomobil üreticileri ve orijinal ekipman üreticileri parmaklarının ucunda bulunan veri zenginliğinin farkındalar. Ve bu veri zenginliğinden en iyi şekilde yararlanabilmek için birbirleri ile bir yarış halindeler.

Daimler’in Singapur teknoloji müdürü Frank Schur yaptığı bir açıklamada, “Merkezsiz bir veri pazarı kulağa ilginç geliyor ve alım satım işlemlerine açık bir yaklaşım ile, bize verilerin toplanması için heyecan verici bir fırsat sunuyor.” dedi. Ayrıca Schur, “Ocean Protocol ile birlikte bu fırsatı güvenli ve şeffaf bir biçimde değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Pon, Ocean ekibinin bu konuda otomobil üreticileri ile birlikte beyin fırtınası yaptığını belirtti. Ayrıca Pon, oluşturulacak ilk veri pazarının kamyon şirketleri ve dağıtım araçları arasında gerçekleşebileceğini düşünüyor.

 

Son Yazılar

Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
5 gün önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
5 gün önce Blockchain
Yapay Zekâ Bankacılığı Nasıl Değiştiriyor?
Üretken yapay zekâ (Gen AI), finansal hizmetlerin doğasını yeniden şekillendirme potansiyeline sahip. Fed Başkan Yardımcısı Michael S. Barr’a göre bu teknoloji, hem bireysel kullanıcı deneyimlerini dönüştürebilir hem de bankaların işleyişine ciddi verimlilik artışları kazandırabilir. Gen AI’nin özellikle kredi analizi, müşteri hizmetleri ve veri işleme gibi alanlarda bankacılık sektörüne büyük katkılar sağlaması bekleniyor. Bankalar Gen AI’ye […]
1 hafta önce Yapay Zeka (AI)
Japonya’nın İkinci Büyük Bankası SMBC, Stablecoin Projesi İçin Ava Labs ve Fireblocks ile İş Birliği Yapıyor
Japonya’nın en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC), Ava Labs ve Fireblocks ile iş birliği yaparak kendi stablecoin’ini çıkarmayı planlıyor. Nikkei haberine göre 2025’in ikinci yarısında ise testlere başlanacak. Ve başarılı olunursa 2026’da stablecoin piyasaya sürülecek. Ava Labs, blockchain altyapısını oluştururken Fireblocks token yönetim sistemini geliştirecek. Yerel IT firması TIS de projede yer […]
1 hafta önce Avalanche
Bilet Sektöründeki Sorunlar, Blokzinciri ile Çözülüyor!
Bilet sektörü, hem hayranları hem de organizatörleri zor durumda bırakan ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Botların saniyeler içinde bilet kapması, karaborsacıların fahiş fiyatlarla satış yapması gibi problemler, düzenleme eksikliği nedeniyle giderek büyüyor. Bu durum, gerçek hayranların sevdikleri etkinliklere ulaşamamasına neden olurken, organizatörler, sektör paydaşları ve devletler için milyarlarca dolarlık gelir kaybı anlamına geliyor! Tixbase, bu sorunlara […]
2 hafta önce Blockchain
GUNZ (GUN) Token Binance Launchpool’da: Öne Çıkanlar ve Katılım Detayları
Gunzilla Games tarafından geliştirilen GUNZ, Avalanche altyapısına dayalı bir Layer-1 blokzincir projesidir. AAA kalitesindeki “Off The Grid” oyunu ile entegre çalışan GUNZ, oyun içi varlıkların dijitalleştirilerek NFT’lere dönüşmesini hedefliyor. Bu da hem oyunculara hem de geliştiricilere Web3 tabanlı bir oyun ekonomisi sunuyor. Binance Launchpool Katılım Takvimi Desteklenen Token Havuzları ve Ödül Dağılımı Katılımcılar BNB, FDUSD […]
2 hafta önce Blockchain
Exit mobile version