Muhabbit

DeFi Sektörüne Yeni Oyuncular Katılmaya Devam Ediyor!

Aave, kurumlar için izinli DeFi platformunu kullanıma sundu.

defi

defi

DeFi platformları popüler olmaya başladıkça, sektöre yeni oyuncular dahil olmaya devam ediyor. Sundukları yeni hizmetler ile piyasada fark yaratmak isteyen platformlar, DeFi alanına yatırım yapmaya başladı.

Bu kapsamda, popüler DeFi borç verme platformu Aave’nin izinli bir versiyonu olan Aave Arc yeni bir platform olarak piyasaya çıktı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl duyurusu yapılan kurumsallara yönelik DeFi platformu sahnedeki yerini aldı.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Bilindiği üzere Aave kripto para piyasasında demirbaş platformlar arasında yer alıyor. Sunduğu hizmet ile kullanıcıların aktif oalrak kullandığı platform yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Şimdi ise yeni piyasaya çıkan Arc, finansal durum tespitinden geçen belirli tarafların kripto para birimlerini otomatik olarak diğer taraflara ödünç vermesini sağlıyor. Ana şirket Aave ile aynı mantıkla çalışan platformun tek farkı yalnızca onaylı tarafların kullanıma açık olmasıdır.

Yapılan açıklamada, Aave Arc’nin başlangıçta dört kripto para birimi destekleyeceği bildirildi. Bunlar arasında; Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), USDC stabilcoin ve Aave’nin yerel tokenı AAVE yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir?

Fireblocks kurucu ortağı ve CEO’su Michael Shaulov’a göre, Aave Arc’ın piyasaya sürülmesi, dünyanın en büyük kurumlarının DeFi’a katılmaya başlamasını sağlayacak. Shaulov ayrıca, kurumların DeFi’a katılması için FATF yönergelerine göre küresel olarak kabul edilen KYC prosedürlerini kullanacağını söyledi.

Fireblocks, lansmanında Aave Arc’a katılmak için 30 kurumu beyaz listeye aldı. Bunlar arasında; SEBA Bank, Bluefire Capital, Celsius, CoinShares, GSR, Ribbit Capital, QCP Capital ve Wintermute bulunuyor.

Aave’nin kurucusu ve CEO’su Stani Kulechov, yaptığı açıklamada Aave Arc’a katılmak isteyenler için açılacak ek beyaz listelerin, Aave Arc’a katılma seçimini kolaylaştırmaya yardımcı olacağını belirtti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version