Muhabbit

Demir Demirkan: ”Blokzincir Teknolojisinin Anlaşılması için Türkçe Kavramlar Kullanmak Zorunda Değiliz.”

Röportajda, metaverse ve NFT’lerin müzik alanında sanatçılara ve dinleyicilere etkilerinden bahsedildi.

Rock müziğinin popüler sanatçısı Demir Demirkan, Rock’n’Verse ekibiyle; metaverse, NFT gibi konuların müziğe etkisi üzerine bir röportaj gerçekleştirdi.

Son zamanlarda Türkiye’de birçok ünlü sanatçı NFT ve metaverse hakkında düşüncelerini dile getiriyor. Farklı müzik türlerinin farklı hayran kitleleri olduğu için bu teknolojiye hangi müzik türünün topluluklarının sıcak bakacağı ise merak uyandıran bir konu hâline geldi.

İlginizi çekebilir: Blokzincir nedir?

Demir Demirkan; ”NFT’ler müzik konusunda acayip bir şey olacak.”

Rock’n’Verse ekibine konuşan Demirkan; bu teknolojinin hayatımıza her alanda entegre olacak potansiyele sahip oldugunu ve kendisinin de ilgi duyduğunu söylerken, blokzincir teknolojisi ve müzik hakkındaki görüşlerini ise şu şekilde dile getirdi;

Dijital milattan sonra, kopyalama ve çoğaltma trendiyle müziğe sahip olmanın değeri kayboldu. Eğer NFT, bizi tekrar o noktaya getirebilecek bir sisteme ulaştırıyorsa, yani akış platformlarında sınırsız şekilde erişilebilen müziklerin sınırlı sayıda kopyası, aynı CD ya da kasette olduğu gibi ticareti yapılabilir bir varlığa dönüşürse, bence bu müzik için acayip iyi bir şey olacak.” 

Tüm bunların yanında blokzincir teknolojisinin her geçen gün geliştiğini, bunu takip etmenin zor olduğu konusuna değinilirken, teknolojiye devamlı yeni giren kavramlar hakkında konuşuldu.

Demirkan, kavramların anlaşılması için Türkçeleştirmek zorunda olmadığımızın altını çizdi ve konu hakkında görüşlerini şu şekilde ifade etti;

Ben şunu düşünüyorum; bunları anlatırken veya tanımlarken kullanılan terimler, bizim de aşina olmadığımız terimler aslında… Bunları anlatmak ve anlamak çok zor. Bazı şeyleri Türkçeleştirmemek daha hızlı aktarmaya neden olabilir. Çünkü bunlar kavram ve kavramın ismine ne koyarsak onu kapsacak o kullanılan kelime. İllaki Türkçe olmak zorunda değil. Tamamen Türkçe’yi koruyalım gibi bir mottomuz var ama Türk icadı olmadığı için Türkçe olarak başlamadığı için bazı kavramları kendi dilinde kullanıyoruz. Merkeziyetsiz bir şeyi tekrar lokalleştirmek bence çok yanlış…

Blokzincir teknolojisinin hem anlaşılması hem de merkeziyetsiz mantığının oturması için var olan kavramların Türkçeleştirilmesinin zaman kaybı olduğunu söyleyen Demir Demirkan’a katılıyor musunuz?

Rock’n’Verse ekibinin Demir Demirkan ile yaptığı yayını izlemek için sayfayı ziyaret edebilirsiniz: Demir Demirkan & Rock’n’Verse Ekibi İle Rock Müzik, NFT’ler ve Metaverse Üçgeni

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version