Muhabbit

Dencun Yükseltmesi, Ethereum’un enflasyonist yapısını artırıyor

Dencun yükseltmesinden sonra Ethereum ağında yakılan ücret miktarındaki düşüş, ETH arzının Merge’den (birleşme’den) bu yana en hızlı günlük artışını gösterdi.

CryptoQuant analistlerine göre, Dencun yükseltmesi Ethereum’u yeniden enflasyonist hale getirerek potansiyel olarak kripto paranın ultra-sağlam özelliğini zayıflattı.

Bugünkü bir rapora göre, Ethereum’daki işlem ücretlerinin azalmasıyla birlikte Dencun yükseltmesi ağda yakılan ETH miktarını, Ethereum’un iş kanıtı (PoW) mekanizmasından hisse kanıtı (PoS) mekanizmasına geçtiği Merge’den bu yana en düşük seviyelere indirdi. Raporda ayrıca Ethereum arzının ağın birleşmesinden bu yana en hızlı günlük artışını gerçekleştirdiği yer alıyor.

Dencun Yükseltmesi, ağ ücretlerinin etkinlikten bağımsız hale gelmesini sağladı

CryptoQuant analistleri, “Dencun yükseltmesinden önce Ethereum‘da artan ağ etkinliği daha yüksek ücretlerin yakılmasına neden oluyordu ve bu da ETH arzının azalması anlamına geliyordu. Ancak Dencun yükseltmesinden sonra yakılan ücretlerin toplam miktarı ağ etkinliğinden bağımsız hale geldi.” dedi.

Rapor, mevcut ağ faaliyetiyle Ethereum’un tekrar deflasyonist olmayacağını ve ETH’nin “ultra-sağlam” para olduğu fikrinin muhtemelen zayıfladığını veya geri dönmek için daha yüksek ağ faaliyetine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version