Muhabbit

Dev Hedge Fonları Kripto Paralara Yatırım Yapmayı Planlıyor!

Hedge fonları, beş yıl içinde varlıklarının %7’sini kripto paralara aktarmak istiyor.

Kripto Alışveriş Muhabbit

Kripto Alışveriş Muhabbit

Hollandalı bir tröst ve kurumsal yönetim şirketi olan Intertröst Grubu’nun yaptığı bir anket, hedge fonlarının %98’inin 2026 yılına kadar bir tür kripto para yatırımı yapmak istediğini gösteriyor.

Dünya çapında 100 hedge fon baş finans yetkilisi arasında yürütülen ankete göre, yöneticilerin beş yıl içinde varlıklarının ortalama yüzde 7,2’sini kripto para birimlerinde tutmayı bekledikleri belirtiliyor.

Yapılan ankete göre bu dev şirketlerin sektöre girmesi halinde kripto para ekosistemine yaklaşık 312 milyar dolarlık bir giriş olması bekleniyor. Her ne kadar bazı şirketler bu alanı güvensiz bulup yatırım yapmaya uygun bulmasa da halihazırda sektördeki bir dizi ünlü yönetici, yükselen fiyatların ve sektörün popülerliğine kapılmış ve kripto para varlıklarına şimdiden belirli miktarlarda yatırım yapmış durumda.

Şüpheci Yaklaşanlar da İlgi Göstermeye Başladı

Hatırlanacağı üzere Paul Singer’ın sahibi olduğu Elliott’un, bu yılın başlarında yatırımcılara, kripto para birimlerinin muhtemelen “tarihin en büyük finansal dolandırıcılığı” haline gelebileceği açıklamasını yapmıştı. Ancak bu gibi açıklamalarda bulunan şirketlerin bile zamanla düşüncelerini değiştirip bu alana yatırım yapmaya başladıkları görülüyor.

Hatta buna en son örnek olarak dünyanın en büyük hedge fonu olan ve Bitcoin‘e karşı şüpheci yaklaşımı ile bilinen Bridgewater bile son dönemlerde kripto para sektörüne ilgi göstermeye başladı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Quilter Cheviot Investment Management yönetici direktörü David Miller, hedge fonların kripto paraların yalnızca risklerinin değil, aynı zamanda uzun vadeli potansiyelinin de farkında olduklarını dile getiriyor.

Intertröst’ün araştırmasına katılan ve milyar dolarlık varlıkları yöneten küresel fonların CFO’larını da içeren anketi, Kuzey Amerika, Avrupa ve İngiltere’deki tüm yöneticilerin kendi portföylerinin de en az yüzde 1’inin kripto paralarda olmasını beklediklerini gösteriyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version