Muhabbit

Digiathon2022 Başvuruları Devam Ediyor! Digiathon2022 Nedir? Nerede ve Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenecek hackathon’da yarışmacılar, e-devlet uygulaması özelinde birbiriyle yarışacak.

digiathon 2022

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dün (06.10.2022) Twitter üzerinden bir video paylaştı. Başkan Koç videoda, Dijital Dönüşüm Ofisi olarak kamuda dijital dönüşüme öncülük etmek istediklerini ve bu amaçla Digiathon2022 isimli Dijital Türkiye Blokzincir Hachathon’unu düzenleyeceklerini duyurdu.

Digiathon2022 Türkiye’de Bir İlk

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Digiathon2022, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından bir gelenek haline getirilmek isteniyor. Türkiye genelinde üniversiteler ve özel sektörden başvuruların kabul edildiği yarışmada yarışmacılar; en az 2 veya en fazla 4 kişilik takımlarla e-devlet hizmetlerinde kullanılmak üzere blockchain tabanlı inovatif fikirler ortaya koyacak ve uygulayacaklar.

Yarışmacılar, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi lokalinde oluşturulacak Avalanche test ağı üzerinde yetkinliklerini sergileyecek. Avalanche test ağı, önümüzdeki yıllarda yapılacak yarışmalarda da kullanılmaya devam edecek.

İlginizi çekebilir: Avalanche Network Nedir?

Yarışmaya katılmak isteyenler için ön başvuru süreci 14 Ekim 2022’ye kadar devam ediyor. 15 Ekim tarihinde ise ön eleme aşamasına geçilecek. Ön elemeler, çoktan seçmeli çevrimiçi sınav ile yapılacak ve değerlendirme komitesi tarafından yarışmacılar değerlendirilecek. Ön eleme etabını başarı ile geçen 20 takım; 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da final etabında son kozlarını oynayacak.

Digiathon2022 Ödülleri

Yarışmada ödüller de büyük. Birinci olan takım, 10 bin dolar değerinde AVAX’a sahip olacak. Ayrıca Togg test sürüşü ve 2023 Avalanche Zirvesine Togg ile katılım hakkı kazanacak.

Yarışmada ikinci olan takım ise 5 bin dolar değerinde AVAX ile ödüllendirilecek. İkinci takım da yine 2023 Avalanche Zirvesine Togg ile katılım hakkı kazanacak.

Yarışmanın üçüncü takımı ise 2 bin 500 dolar değerinde AVAX ile ödüllendirilecek.

Ödüller bunlarla da bitmiyor: Dereceye giren ilk 3 takıma Togg tarafından “blok zinciri tabanlı iş geliştirme için niyet mektubu” verilecek. Dereceye giren ilk 3 takıma verilecek bir diğer ödül ise, “Blockchain Expo World İstanbul” etkinliğine ücretsiz katılım hakkı olacak. Bunlara ek olarak dereceye giren takımlardan birine, Avalanche etkinliklerinden birisi için whitecard verilecek.

Yarışma kurallarını okumak ve başvuru yapmak için bu link üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Organizasyon Paydaşları ve Komite

Bu yıl ilki düzenlenecek etkinlikte organizasyon paydaşları; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜRKSAT, Togg ve Avalanche olacak.

Program Komitesinde yer alan isimler; Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Yavuz Emir Beyribey, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve Dijital Uzmanlık, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Muhammed Yusuf Olca olacak.

Değerlendirme Komitesinde yer alan isimler ise sırasıyla şöyle:

Daha fazla Nedir haberi için: Nedir Haberleri

Daha fazla Nasıl haberi için: Nasıl Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version