Muhabbit

Dijital Türk Parasınla İlk Ödeme Başarıyla Gerçekleşti!

Kripto paraların benimsenmesiyle birlikte birçok ülke ibreyi dijital paralara çevirmiş durumda.

Kripto paraların benimsenmesiyle birlikte birçok ülke ibreyi dijital paraya çevirmiş durumda. Dünya genelinde birçok hükümet kripto paralar ve dijital varlıklarla rekabet edebilmek adına dijital para birimi çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye Merkez Bankası da bu alandaki çalışmalarını oldukça hızlandırmış durumda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kamuoyuna yapmış olduğu açıklamasında, ‘Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışması olarak, ilk ödeme işlemlerinin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini ayrıca kapalı devre pilot uygulama testlerinin de 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılacağını belirtti.

TCMB tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer alıyordu:

“Merkez Bankası öncülüğünde yürütülmekte olan ‘Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamında, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. TCMB, teknoloji paydaşları ile birlikte yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testlerine 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam edecektir. Yapılan testler sonucu elde edilen bulgular geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile kamuoyu ile paylaşılacaktır”

TCMB

İlginizi Çekebilir: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanından, Dijital Para Açıklaması Geldi!

2023 Yılında Pilot Testlerin Yapılması Planlanıyor!

TCMB, söz konusu testler sonucu elde edilen veriler ışığında geniş kapsamlı bir değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaşacağını belirtip şu açıklamalarda bulundu:

“Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu, 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımlarıyla genişletilecek ve geniş katılımlı pilot testlerin gerçekleştirileceği ileri fazlara geçilecektir. Bu kapsamda, dağıtık defter teknolojilerinin ödemeler ekosistemlerinde kullanımı ve anlık ödeme sistemleri ile entegrasyonu gibi konularda tasarlanan özgün mimari kurgulara ait testlere devam edilecektir.”

TCMB

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version