Muhabbit

Dijital Yuan Cüzdanlarının Testleri De Başladı!

Merkez Bankası Dijital Para Birimi yarışını dijital yuan ile önde götüren Çin, cüzdan testlerine başladığı duyurdu.

Çin

Çin dijital yuan konusunda oldukça ciddi. Geçtiğimiz Temmuz ayının ortasında dijital yuanın test denemesi için ülkenin dev isimlerinden Tencent Holdings’in desteğini arkasına alan yemek dağıtım şirketi ile anlaşmıştı. Ağustos ayının ilk günlerinde ise Çin Halk Bankası’nın dijital yuan çalışmaları için yeni adımı dijital yuan cüzdanlarının testi denemeleri oldu.

5 Ağustos tarihli Reuters haberine göre, dijital yuan için para aktarımı ve ödeme yapabilmek için Çin bankalarında dijital yuan cüzdanı testleri başladı. Ülkedeki çeşitli bankalarda çalışan personellerin ifadesine göre Bununla birlikte artık ülkenin aktif ve istikrarlı bir şekilde dijital yuan geliştirilmesinde rol oynayacağı belirtildi.

Dijital yuan geliştirilme çalışmalarında bir dönüm noktası niteliğini taşıyan bu gelişme, Çin Halk Bankası’nın 2020 yılı ikinci yarısında dijital yuan çalışmalarına ağırlık vereceğinin bir göstergesi.

Kripto para mevzuatı konusunda en katı kurallara sahip ülkelerden biri olsa da merkez bankası dijital para birimi yarışında liderliği elinde tutuyor. Tüm dünyanın içerisinde bulunduğu Corona virüsü pandemisinin ekonomik etkilerinden en az hasarla kurtulan ülkelerden biri olan Çin’in dijital yuan çalışmasında atacağı bir sonraki adım merakla bekleniyor.

Son Yazılar

Exit mobile version