Muhabbit

Disney Metaverse Evrenine Katılacak!

Metaverse evreninde Mickey Mouse mu?

Metaverse

Metaverse

Walt Disney CEO’su Bob Chapek, Disney şirketinin sanal gerçeklik dünyasına giriş yapmaya hazırlandığını söyledi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin ismini Meta olarak değiştiğini duyurduğundan bu yana, Metaverse konsepti hayatımızın birçok alanında ortaya çıkmaya başladı.

Disney ve Diğer Firmalar da Metaverse Evrenine İlgi Duyuyor!

Oyun geliştiricileri Roblox, Epic Games ve yazılım devi Microsoft dahil olmak üzere birçok şirket kendi metaverse projeleri üzerinde çalışmakta.

Chapek Çarşamba günü yaptığı toplantıda, atılan bu metaverse adımının, Disney’in senkronize sese sahip olan ilk çizgi filmi piyasaya sürmesiyle benzerlik gösterdiğini belirtti.

Chapek konu hakkında şunları söyledi:

Bugüne kadar ki çalışmalarımız, fiziksel ve dijital dünyaları birbirine bağlanması fikrine uyum sağlıyor. Disney, kendi metaverse projesinde sınırsız fırsatları insanlara sunmak istiyor.

Chapek, CNBC ile yaptığı söyleşide, bu fırsatın yeni hikaye anlatımlarına da olanak sağlayacağını düşünüyor. Chapek’e göre, Disney + ile metaverse konsepti, birlikte çalışabilir olacak.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Bu arada 2020 senesinde Disney’in eski dijital başkan yardımcısı Tilak Mandadi, “giyilebilir teknolojilerin bizi fiziksel ve dijital dünyalarda birleştirecek” şeklinde bir makale yazmıştı.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version