Muhabbit

Dolarlar Coronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alınıyor!

Federal Reserve (FED) tarafından coronavirus önlemi geldi.

Coronavirüs kimileri için çok büyük önem oluşturmasa da küresel piyasalar virüsten ciddi derecede etkilenmiş durumda. Amerikan borsalarında son dönemde yaşanan düşüşler bunun en büyük göstergesi.

Özellikle İtalya’da ve İran’da vaka sayısındaki ciddi artış ile birlikte Avrupa ve Amerika için de tehlike çanları fazlasıyla çalmaya başladı. Her gün açıklanan yeni vakalar ile birlikte virüsün çok büyük bir hızla yayılmaya başladığını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Ülkeler ve kurumlar konu ile alakalı faklı çözümler ve eylem planları hazırlamakta.

Kimi ülke uçuşları durdururken kimi şirket çalışanlarına evden çalışma izni vermekte. Geçtiğimiz günlerde Coinbase’de konu ile alakalı “eylem planı”nı duyurmuştu. Coinbase coronavirus eylem planına buradan ulaşabilirsiniz. 3 aşamalı planda “ofisi kapatma” aşaması bile bulunmakta.

Dünya Sağlık Örgütü

Konu ile alakalı geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hastalığın nakit para dolaşımı ile ciddi bir şekilde yayıldığından bahsetmişti. Bu noktada kurum nakit harici ödeme yöntemlerini kullanmayı ciddi şekilde öneriyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Çin’de yetkililerin nakit paraları dezenfekte ediş görüntülerini izlemiştik. Çin’de ve Güney Kore’de karantina ve dezenfekte yöntemleri ile hastalığın yayılma hızının önüne geçilmeye çalışılıyor.

FED Önlemleri

Benzer bir önlem ise FED tarafından geldi. Yapılan açıklama ile birlikte asyadan gelen banknotların karantinaya alınaçağı belirtiliyor. Asyadan gelen banknotların dolaşıma çıkmadan önce karantinaya alınıp dezenfekte edileceği FED tarafından belirtilmiş durumda.

Bildiğiniz üzere dolar, dünya parası. Yani tüm dünyada dolaşımda aktif olarak bulunuyor. Aynı zamanda sürekli olarak el ve konum değiştirmekte. Bu sebeple yayılma için en uygun banknnot olduğu söylemek yanlış olamayacaktır.

Bu nedenle FED asyadan gelen banknotları belirli bir süre karantina altında tutarak dezenfekte edip, sonrasında dolaşıma çıkarma kararı almış görünüyor. FED’in bu önlemi “coronavirus”ün Amerika’da yayılmasının önüne geçebilicek mi önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Peki siz coronavirus önlemlerinizi aldınız mı? Henüz ülkemizde coronavirus resmi olarak görülmemiş olsa da, ülkemize de dışarıdan nakit para girmekte. Bu sebeple bir süre de olsa nakit para kullanımına ara vermeniz iyi olabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version