Muhabbit

El Salvador BTC’den Elde Ettiği Karlarla Veteriner Hastanesi İnşa Edecek!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, veteriner hastanesi yatırımını finanse ederken BTC’leri kullanacak!

El Salvador

Bitcoin El salvador

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, ülkenin Bitcoin’den elde ettiği 4 milyon dolarlık kâr ile ülkenin başkenti olan San Salvador’da yeni bir veteriner hastanesi inşa etmeyi planladığını duyurdu.

10 Ekim’de Twitter’da paylaşım yapan Bukele, El Salvador’un devlet tarafından işletilen Bitcoin fonunda, son yaşanan yükselme ile birlikte 4 milyon dolar değerinde kâra sahip olduğunu açıkladı.

Nayib Bukele TwitterHesabı

Elde edilen kârlarla veteriner hastanesi inşa etmek isteyen Bukele, yapılacak olan hastane ile ilgili detaylar da verdi. Veteriner hastanesinde 4 ameliyathane, 4 acil kliniği, 19 ofis ve 1 rehabilitasyon alanı olacak Bukele daha sonra Twitter’dan sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu paranın bir kısmını şu şekilde değerlendirmeye karar verdik; Tüylü dostlarımız için bir veteriner hastanesi!

Twitter’dan yaptığı paylaşım ile Bukele, veteriner hastanesinin nasıl olacağına dair görsel materyal de sundu.

Nayib Bukele Twitter

Bukele, inşa edeceği tesis ile beraber günde yaklaşık 64 ameliyat, 128 acil duruma müdahale ve yaklaşık 400 genel randevuyu sağlamak istiyor. Bu haber, Twitter’da karışık tepkilere yol açtı. Birçok Salvador’lu habere sevinirken bazıları daha yararlı şeyler için kullanılmasını talep etti. Nayib Bukele BTC’yi yasal para birimi yaptığından bu yana, zaten bazı tepkilerle karşı karşıya kalıyordu. Şimdilik kararlarında istikrarlı duran Bukele, henüz bundan pişman olmadı. İlerleyen süreçlerde BTC’nin fiyatı düştüğünde halktan gelen tepkiler ne olacak? Bununla birlikte Nayib Bukele, nasıl bir yol izleyecek? Şimdiden merak konusu oldu…

Norma De Serrano Twıtter

Nayib Bukele’nin veteriner hastanesi yapacağını duyurduğu “tweet”te, adı Norma De Serrano olan bir kullanıcının yaptığı yorum ise en çok etkileşim alan “tweet”oldu. Twitter kullanıcısı De Serrano şu tweet’i attı.

Paranın, ülke çapındaki mevcut tıbbi tesislerin iyileştirilmesi için yatırılması gerekiyor. Birçok hastane ve sağlık birimi kötü durumda, bunların iyileştirilmesi daha önemli.

Birçok kullanıcı De Sarrano’nun bu yorumuna katıldı ve destekledi.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version