Muhabbit

El Salvador, Yabancı Yatırımcılara Vergi Muafiyeti Uygulayacak!

El Salvador’daki yabancı yatırımcılar, Bitcoin’den elde edilen kazançlar için vergi ödemeyecekler.

El Salvador

El Salvador

El Salvador hükümeti, yabancı yatırımcıların Bitcoin kazançları üzerindeki vergilerden muaf tutulacağını söyledi. Böylelikle El Salvador, BTC ve kripto paralarla ilgilenen yabancı girişimcileri ve yatırımcıları kendi ülkesinde kripto para işlemleri yapmaya teşvik etmiş oldu.

AFP’ye konuşan Başkan Nayib Bukele’nin hukuk danışmanı Javier Argueta, şunları söyledi:

Bir kişinin Bitcoin’ile yüksek karlar elde ederse, vergi ödemesine gerek kalmayacak. Açıkça bu uygulamayı yabancı yatırımcıları teşvik etmek için yapıyoruz.

Bilindiği gibi Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi küresel kuruluşlar, paranın takip edilememesi ve yasa dışı finansal faaliyetlerin önüne geçilememesi gibi temel nedenlerden dolayı durumu endişeli buluyor. Argueta, ülkenin uygunluk önlemlerini uygulamak için uluslararası kuruluşlarla birlikte çalıştığını da söyledi.

Bitcoin ülkede yasal para birimi olarak kabul edildi ancak El Salvador vatandaşlarının hemen adapte olamaması ve duruma alışmak için zamana ihtiyaç duymaları normal karşılanıyor. Muhalefet partisinden dünyanın dört bir yanındaki küresel kuruluşlara kadar her taraftan El Salvadora gelen eleştiriler var. Ancak hükümet, bu direniş karşısında yılmadan yoluna devam etmeye çalışıyor.

El Salvador’un resmi Bitcoin cüzdanı olan Chivo Cüzdan, 7 Eylül’de piyasaya sürüldü ve tüm kullanıcılara geri ödemesiz olarak 30 $ BTC verildi. Hükümet, bu değişime hazırlanmak için 400 Bitcoin satın aldı.

El Salvador’un bu kararına doğru veya yanlış demek için biraz zamanın geçmesi gerektiği aşikar. Orta ve uzun vadede değişimin nasıl ilerleyeceğini göreceğiz. Eleştirmenler, hızlı fiyat değişimini en önemli sorunlardan biri olarak görüyor. Ülkenin iç işleri bakanı, maaş ödemelerinin BTC fiyat değişiminden etkilenebileceğine de değindi.

Bancoagricola, Bitcoin’i Finansal Hizmetler için Destekleyecek!

El Salvador’un en büyük bankası olan Bancoagricola, dijital ödeme hizmeti veren Flexa ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde Bancoagricola, El Salvador’daki krediler, kredi kartları ve diğer finansal hizmetler için Bitcoin ile ilgili hizmetleri destekleyebilecek.

El Salvador’da Bitcoin kullanımının çok iyi bir başlangıç yaptığını söyleyemeyiz. Bu tarz yenilikçi radikal değişimlerin biraz adapte süresi vardır. O yüzden bu başlangıç normal karşılanabilir. Genel olarak, Bancoagricola bankasının BTC’yi desteklemesi, El Salvador’da kurulan Bitcoin ATM’leri ve Chivo BTC Cüzdanı gibi yenilik haberlerine bakılırsa El Salvador hükümetinin elinden geleni yaptığını söyleyebiliriz.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version