Muhabbit

En İyiler Birleşiyor, Chainlink Ve Klaytn Artık Partner!

Google’la partnerliğiyle isminden söz ettiren merkeziyetsiz Blockchain projesi Chainlink ile Güney Kore’nin dev internet şirketi Kakao’nun Blockchain platformu Klaytn partnerliğini duyurdu.

iş birliği muhabbit

Google’ın partnerliğiyle isminden söz ettiren merkeziyetsiz Blockchain projesi Chainlink ile Güney Kore’nin dev internet şirketi Kakao’nun Blockchain platformu Klaytn partnerliğini duyurdu.

Güney Kore’nin internet devi Kakao, 2019 yılı başlarında Blockchain’e yöneleceğini duyurmuştu. İlk yönelimlerini de bir Kakao Blockchain üyesi olan Ground X tarafından geliştirilen Klaytn Blockchain platformu oldu.

Chainlink ise Google, Oracle ve Swift gibi büyük isimlere hizmet sağlayan, merkeziyetsiz bir Blockchain projesi. Akıllı sözleşmelerin off-chain veri feedlerine, web API’larına ve geleneksel banka transferlerine kadar güvenli bir şekilde erişmesini sağlar.

Kripto para dünyasının en iyi projelerden biri olarak anılan Chainlink’in Oracle’ı sayesinde Klaytn akıllı sözleşmelerini Blockchain dışındaki kaynaklara bağlanabilecek. Bu da gerçek dünyadaki veri ve sistemlerle bağlantılı uygulamaların Klaytn ekosistemine entegre edilmesinin önünü açacak.

Klaytn da Chainlink’e küreselliğin yeni bir boyutunu getirerek yeni dünyaların kapısını açacak. Bu sayede Chainlink, Güney Kore’de benimsenmesini sağlayarak Asya’nın en büyük internet devlerinden biri olan Kakao için Blockchain çözümleri sunacak. Yaklaşık 1 yıldır içerisine girmeye çalıştığı Güney Kore marketlerinde ilerleyebilmek için güzel bir fırsat.

Klaytn platformunun direktörü Sangmin Seo, Chainlink ile olan partnerliklerinin Blockchain ürünleri geliştirme kapasitesini yükselteceğini ve bu sayede çeşitli marketlerde daha gelişmiş ürünler sunabileceklerini iletti.

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version