Muhabbit

Endonezya, Kripto Para Borsaları İçin Yeni Kurallar Getiriyor! 

Ülkedeki kripto para borsalarının işleyişi ile ilgili yeni kuralların getirileceği belirtildi.

endonezya kriptopara

endonezya kriptopara

Endonezya hükümet yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamada, ülkedeki kripto para borsalarının işleyişi ile ilgili yeni kuralların getirileceği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan hükümet yetkilisi, ülkede faaliyet gösteren borsaların yönetici pozisyonundaki kişilerin Endonezya vatandaşı olmasının ve Endonezya’da yaşamasının bir kural olarak getirileceğini belirtti. Buna göre kripto para borsalarının, yönetim kurulu ve komisyon üyelerinin üçte ikisi Endonezya vatandaşı olmayan işletmeler, ülkede faaliyet gösteremeyecek.

Atılan bu son adımın, ülkedeki önde gelen kripto para borsası Zipmex‘in, kullanıcıların para çekmesini durdurması sonucunda, karşılaştığı finansal sorunlar nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Ticaret Bakan Yardımcısı Jerry Sambuaga, planlanan yeni kurallar ile ilgili gazetecilere verdiği demeçte, şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para borsalarına dikkatsizce izin vermek istemiyoruz. Bu yüzden sadece gereksinimleri karşılayan ve güvenilir olanlar ile çalışmak istiyoruz.”

Sambuaga, bahsetmiş olduğu bu kuralların, Bakanlığın Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Düzenleme Kurumu (Bappebti) tarafından kısa süre içinde yayımlanacağını da sözlerine ekledi.

Bappebti’de Başkan Vekili olan Didid Noordiatmoko, yeni kurallarda yer alan, kurulun üçte ikisinin ülkede yaşaması kuralının, borsada bir sorun olduğunda üst yönetimin kaçmasını engelleyebileceğini söyledi.

Tüm bunların yanında Sambuaga, Endonezya’da resmi olarak bir kripto varlık borsası başlatma girişiminin de bu yıl içinde tamamlanabileceğini belirtti. Aslında ülkede bir borsa açma planı yeni alınan bir karar değil. Hatırlanacağı üzere kripto para borsasının açılması 2021 yılı için planlanmıştı. Ancak daha sonra çeşitli sebepler nedeniyle bu karar 2022’nin ilk çeyreğine ertelendi.

Kripto Paralar Ülkedeki Popülerliğini Sürdürüyor

Bappebti tarafından paylaşılan verilerde, kripto para birimlerinin Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisinde popülerliğinin her geçen gün arttığı belirtiliyor. Hatta toplam kripto varlık işlem hacminin 2021 yılına kıyasla 2022 yılında %1.000’den fazla artarak 57.37 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

Kripto paraların popülerliğinin artması ve ciddi oranlarda yatırım yapılması bir yandan da vergi yetkililerini bu alana yönlendirmiş durumda. Vergi yetkilileri yaptıkları açıklamada, ülkenin, yapılan bu işlemlerden aldığı vergilerin performansının arttığını belirtiyor.

Ülkenin vergi işlerinden sorumlu olan Yon Arsal’a göre, Endonezya, mayıs ayında devreye alınan fintech ve kripto para işlem vergilerinin kullanıma sunulmasından bu yana ciddi oranda gelir elde edildi.

Hatırlanacağı üzere, Endonezya Maliye Bakanlığı, 2022 yılının mayıs ayında kripto varlık alımlarına %0,1 oranında katma değer vergisi (KDV) getirdi. Arsal ise alınan bu karardan sonra, elde edilen vergi miktarının yaklaşık olarak 6,8 milyon dolar civarında olduğu söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version