Muhabbit

Enjin, NFT’lerin Büyümesine Katkı Sağlayacak!

Enjin, sunacağı yeni çözümler ile, NFT’lerin büyümesini kolaylaştırmaya çalışacak.

Blockchain tabanlı oyun ürünlerinden oluşan bir ekosistem sağlayan Enjin, kullanıcıların kripto paraları gas ücreti ödemeden birden fazla zincire taşımasına izin verecek ölçeklendirme çözümleri geliştirdiklerini duyurdu.

Enjin, yeni hizmetlerinin en önemli noktasının NFT‘nin benimsenmesini destekleyeceğini ve ağ tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olacağını umuyor. Bu kapsamda da geliştirilen iki çözümü kullanıcılarına bildirdi.

Geliştirilen ilk ölçeklendirme çözümü olan Jumpnet’in 6 Nisan’da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Jumpnet, özellikle mevcut blok zincirlerindeki artan gas ücretlerini ele alacak. Platformun yeni çözümü, ERC-1155 token’larına gas ücreti ödemeden işlem yapma imkanı sağlayacak. Bu, işlemlerin herhangi bir maliyete yol açmadan gerçekleştirileceği anlamına gelir.  

Enjin’e göre Jumpnet, harika bir blockchain deneyimi için gerekli tüm temel mekaniği kapsayacak. Ayrıca Jumpnet’in mevcut ürünleriyle entegre olacağı dile getiriliyor.

İkinci ölçeklendirme çözümü olan Efinity, çoklu zincir desteğini etkinleştirecek. Diğer blok zincirlerinden fungible token’lar ile uyumlu olacak. Her iki ölçeklendirme çözümü de, kullanıcıların token’ları gas ücreti ödemeden birden çok zincire taşımasına izin verecek.

Enjin CTO’su Witek Radomski konu ile ilgili olarak şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“JumpNet, içerik oluşturucuların binlerce NFT’yi ücretsiz bir şekilde ve toplu olarak dağıtmasına olanak tanıyan yüksek hızlı köprü ağımızdır. JumpNet’teki token’lar, bu yılın sonlarında piyasaya çıktığında Ethereum ağı veya Efinity arasında aktarılabilicek.”

Bun gelişmeler ile birlikte Enjin’in yerel kripto para birimi ENJ, 4 Mart 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,42 dolara ulaştı.

Platformun artan kullanıcı tabanı ve teknoloji devleri tarafından benimsenmesi de artmaya devam ediyor. Tahmini 8.700 içerik oluşturucu, çok zincirli token çıkarmak için Enjin’i benimsemiş durumda. Hatta dev yazılım şirketi Microsoft Azure Heroes’un, Enjin platformu üzerine inşa edildiği de bilinmiyor. Yapılan bu ortaklık kapsamında, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nü anmak için yeni bir NFT de oluşturuldu.

Gas Ücretleri Sorunu

Büyük kripto para birimleri yeni zirvelere yükselirken, gas ücretleri de benzer şekilde fırlamış durumda.

BitInfoCharts tarafından elde edilen verilere göre, Ethereum’daki gas ücretlerinin Şubat 2021’in sonuna doğru işlem başına ortalama 38 Dolar olduğu belirtiliyor. Ortalama işlem ücretleri şu anda yaklaşık 12 dolara gerilemiş olsa da, yatırımcılar hâlihazırdaki bu fiyatlardan memnun olmadıklarını dile getirmeye devam ediyorlar.

Daha Fazla NFT Haberleri İçin: NFT Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version