Muhabbit

Estonya, Kripto Para Alanına Olan Ilıman Yaklaşımını Yineledi!

Ülke yetkilileri, yatırımcıların kripto para birimine ilişkin korkularını önlemek için harekete geçti.

estonya bitcoin (1)

estonya bitcoin (1)

Estonya, ülkedeki kripto para faaliyetleri ile ilgili yatırımcıların olumsuz düşünmesini engellemek için harekete geçti.

Halihazırda ülkede kripto paralar hakkında genel bir düzenleme bulunmuyor. Ancak yetkililer; 2022 yılının ilk aylarında, kripto para şirketleri için durum tespiti, denetimler ve daha yüksek sermaye seviyeleri uygulayacak yeni kurallar getirmeyi düşünüyor. Bu kapsamda hazırlanacak taslak onay için meclise sunulacak. 

Düzenleme Gelecek

Bilindiği üzere Estonya Maliye Bakanlığı; yeni gelecek kuralların, kripto para hesaplarını kapatacağı ve Bitcoin ticaretini yasaklayacağı yönündeki spekülasyonların ardından bir açıklama metni yayımladı.

Bakanlık, bu alanda yapılacak çalışmaların tamamen yasaklama değil, sadece düzenleme olarak kabul edilmesini istiyor. Bakanlığın yapmış olduğu açıklama, ülke içinde yatırımcılar tarafından konuşulan bazı yanlış anlamaların ardından geliyor. Hatırlanacağı üzere bir süredir sosyal medyada, Estonya’nın kripto para birimlerine sahip olmayı yasa dışı hale getirme planı olduğu gibi söylentiler sıkça konuşulmaya başlamıştı.

Baltık ülkesi Estonya’nın , 2017 yılında kripto para birimi lisansı veren ilk ülkelerden biri olduğu biliniyor. Sadece lisanslı şirketlerin işlem yapabildiği ülkede, yaklaşık 400 lisanslı şirket bulunuyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version