Muhabbit

Ethereum Opsiyonlarının Süresi Doluyor!!

Opsiyonda 460.000 civarında Ethereum bulunuyor.

ethereum

Vadeli işlem borsalarında tutulan Ethereum’ların opsiyon süresi 25 Eylül Cuma günü sona erecek. Opsiyonda bulunan toplam Ethereum sayısının 460.000 civarında olduğu biliniyor. Kripto para analitik firması Skew Analytics tarafından yayımlanan aşağıda yer alan grafikte vadesi yaklaşan Ethereum’ların miktarları ve vade tarihleri gösterilmiştir.

Vadeli işlem borsası Deribit tarafından 21 Eylül tarihinde sosyal medya platformu twitter üzerinden, vadesi yaklaşan Ethereum ve Bitcoin’ler ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre süresi dolacak olan Ethereum opsiyonlarının % 90’ı Deribit’te tutulmaktadır. Buna ek olarak yine 25 Eylül Cuma günü sona erecek olan 87.000 Bitcoin opsiyonunun da % 77’si Deribit borsasında tutulmaktadır. 

Son haftalarda kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmalar hem Bitcoin hem de Ethereum fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Ethereum’un 390 $ civarında seyreden fiyat aralığı dalgalanma ile birlikte 330 $’lara kadar sert bir düşüş yaşadı. Bu haberin yayımlandığı tarihte ise Ethereum fiyatı 340 dolar civarlarında işlem görmektedir.

Bu hafta son erecek olan opsiyonlar nedeniyle Ethereum’un fiyatının hali hazırdaki genel piyasa koşulları da göz önüne alındığında olumsu yönde etkilenmesi şaşırtıcı olmayacaktır.  

Altın ve Kripto Para Korelasyonu

Kripto para piyasasındaki son dönemde yaşanan dalgalanmalar bazı yatırımcılar tarafından altın ile kripto para piyasasının korelasyonuyla ilişkilendirilmektedir. Yatırımcılara göre altın piyasasındaki düşüler aynı zamanda kripto paraları da aynı yönde etkilemektedir.

Kripto para piyasalarının yakın zamanda bir dengeye oturamamasının diğer bir nedeni olarak da dünya çapında yaşanmakta olan koronavirüs pandemisinin de etkisi olduğu gösterilmektedir. Çünkü artan vaka sayıları ve yatırımcıların olası yasaklamalar karşısında yatırımlarının tehlikeye atmamama isteği piyasaların dengesini etkilemektedir.

Kripto paralar ve altın arasındaki korelasyona dikkat çeken  kripto para analiz firması Santiment tarafından twitter aracılığı ile bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada  Kripto paraların 21 Eylül tarihinde büyük bir darbe daha aldığını ve bunun nedeni olarak, hem geleneksel piyasaların hem de altın fiyatının piyasalar açıldığında büyük bir düşüş yaşaması ile alakalı olduğu açıklandı. Ayrıca bu durumun ABD borsaları, altın  ve kripto paralar arasındaki korelasyonu gösterdiği de belirtildi.

Diğer Altcoin Haberleri İçin: Altcoin Haberleri

Diğer Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version