Muhabbit

FCA, Kripto Paraların Düzenlenmesi İçin Yeni Bir Adım Attı!

FCA, kripto paraların düzenlenmesi için adımlar atmaya devam ediyor.

fca düzenleme

fca düzenleme

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), çok kurumlu Ulusal Ekonomik Suç Komutanlığı (NECC) direktörünü yeni ödemeler ve Dijital Varlıklar Direktörü olarak atadığını duyurdu. 

Düzenleyici, Matthew Long’un 7 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, diğer bir dizi üst düzey adımın ardından, yeni görevine atandığını duyurdu. Yeni oluşturulan rolde Long, dijital para, ödeme ve kripto varlık piyasalarını denetleyecek ve ilgili politika geliştirmeye öncülük edecek.

Regülatör, firmalara İngiltere’de faaliyet göstermeye devam etmelerine izin veren, kara para aklama ile mücadele lisansları vermek için kontrolü elden bırakmak istemiyor. Hatta bu kapsamda da lisans almak için belirlenen son tarihten önce baskıların artması nedeniyle, 2022 Mart ayı ortasında bir “Kripto Para Departmanı Başkanı” arayışına girmişti. Ardından da 2022 Nisan ayında, Victoria McLoughlin’i “Dijital Varlıklar Departmanına” Geçici Başkan olarak atamıştı. 

Lisans vermek için karmaşık ve uzun süren süreç, piyasa yapıcı B2C2, Blockchain.com ve BCB Group dahil olmak üzere bazı firmaların başka yerlerde düzenleyici onay almayı tercih ettiği anlamına geliyordu. Şimdi ise bu durumun önüne geçilmek için yeni bir adım atılmış oldu.

Direktör Geçmişte Önemli Görevlerde Bulundu

Long, 2022 Ekim ayında FCA’ya katılacak. Direktörün önceki görevi, organize göçmenlik suçlarına, modern köleliğe, insan kaçakçılığına, uyuşturuculara, ateşli silahlara ve sınırlara yönelik önde gelen müdahaleler de dahil olmak üzere ekonomik suç ve yasa dışı finansla mücadeleyi içeriyordu. 

Long bu gibi görevlerin yanında, Şüpheli Faaliyet Raporları Rejimi aracılığıyla sunulan finansal istihbaratın alınması, analiz edilmesi ve yayılmasından ulusal sorumluluğa sahip olan Birleşik Krallık Mali İstihbarat Birimi’nin (UKFIU) de yöneticiliğini yürüttü.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version