Muhabbit

Fed faiz kararı beklentim ve crypto etkisi! Bitcoin’de fiyat nereye gidebilir, altcoin rallisi ne zaman?

bitcoin düşecek mi

Ladies and Centilmenler, sert düşüş sonrası güzel fiyatlayan bir altcoin piyasasını geride bıraksak da cüzdanlarımız eksi yazmaya devam ettiği bir haftayı geride bıraktık.

Fed faiz kararı beklentim ve crypto etkisi !

Yüksek enflasyon sadece Türkiye’nin değil, pandemi dolayısı ile oluşan etkenlerden sonra tüm dünyanın sorunu oldu. Avrupa ve Amerika enflasyon etkisini minimum indirebilmek için faiz artırımına gitti. İlk çeyrekte beklenti mayıs ayındaki faiz kararında indirime gidilmesi yönündeydi. Geçtiğimiz ay gelen FOMC verileri bunun mümkün olmadığını gösterdi. Akşam gelecek faiz kararı sabit bırakma yönünde olacak bunda zaten şu an beklenti bu yönde, farklı bir karar beklenmiyor.

Bu yüzden bunun Bitcoin fiyatına etkisi olmayacaktır. Önemli olan karar sonrası konuşma yapacak olan Powell’ın açıklamaları, Güvercin olursa yatırım yönlü hareketler canlanacak ve crypto tarafına para girecektir. Şahin olursa düşüş derinleşebilir. Mayıs ayı için zaten daha önceki yazılarımda çok iç açıcı bir tablo beklemiyorum crypto ve diğer borsalar için. Bu elinizdekileri satın demek değildir. Zaten daha önceki yazılarımı okuduysanız Halving sonrası bir geri çekilme beklediğimi ve bunu da Fed faiz kararlarına bağlayacağımı yazmıştım. Bu düşüşler bizler için mal toplama süreci olmalıdır. Sadece şunu unutmamak gerekiyor; bu piyasa 2 aydan önce ralliye kalkamaz. Bu yüzden yarın lazım olacak para ile yatırım yapmayın.

Bitcoin’de fiyat nereye gidebilir, Altcoin rallisi ne zaman başlayacak?

Farkettiyseniz size bir alım fırsatı verildi. Siz oradan alım yaptınız ve sonra gün yüzü görmedi piyasa. 72000’den 60 bine çekildik, tekrar 67 bin seviyelerine çıktık. Burada yaşanan şey Ölü Kedi Sıçraması‘ydı (Dead Cat Bounce). Arkasından beklentim olan 56 bin seviyesine geriledik. Ama altcoinler geçen 60 bin testindeki fiyata bile gelmedi farkettiyseniz. Bunun sebeplerinden en büyüğü son düşüşlerde Bitcoin tarafından çıkan paranın ETH ve bazı altcoinlere kaymasıydı. Ben bu geçişlerden sonra sığ bir piyasada 2 aylık bir akümülasyon burada mal toplama süreci ve arkasından yukarı yönlü hareket beklerim. Düşüşler bitti demek doğru olmaz. Bazı popüler coinler fiyatını korusa da bazı coinler düşüş trendine devam edecektir. Bu yüzden ben hala haziran ayına kadar her düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirme taraftarıyım. Sakin kalıp zararına satış yapmadan sert düşüşlerde içeri girmeye devam etmek lazım. Boğa başlamadan sizi dışarı atmalarına izin vermeyin. Güzel günler gelecek sadece sabredin.

Hayal satın almayın, yatırım yapın!!
Sizleri seviyorum ❤️
Doodle

Son Yazılar

Exit mobile version