Muhabbit

Foundry, Bitcoin Madencilik Ekipmanları Pazarı Başlattı!

Foundry, ekipman alım satımları için FoundryX adıyla eBay benzeri bir pazar kurdu.

Çİn kripto para madenciliği

Çin’deki yoğun baskı ve yaptırımlar, Bitcoin madenciliği şirketlerinin büyük çoğunluğunun geçtiğimiz yıl Kuzey Amerika’ya taşınmasına neden olmuştu.

ABD’de kurulan ve son zamanlarda hızla büyüyen bir madencilik şirketi olan Foundry ise bu fırsatı, Bitcoin madenciliğinde kullanılan ekipmanların alıcı ve satıcılarını eşleştirmek amacıyla başlattığı yeni bir pazar ile değerlendirmiş oldu.

FoundryX, Madencilik Ekipmanları İçin eBay Gibi Hizmet Etmek İstiyor!

Şirket başlattığı bu yeni pazarı FoundryX olarak adlandırdı ve kripto para madencilerine tıpkı eBay’a benzer bir uygulama olarak hizmet vermeyi amaçlamakta. Alıcı ve satıcı arasında güvenli bir köprü görevi yapacak olan pazar uygulaması, eskiden gizli ya da tehlikeli uygulamalarla yapılan bu alışverişler için tercih edilir olmayı hedefliyor.

Foundry’nin İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Jeff Burkey, yeni pazar uygulaması için “İnsanlar şeffaflık istiyor” dedi.

Bu arada Foundry, aynı zamanda bir maden havuzunu işleten ve kendi makinelerini çalıştıran bir şirket. Bu yıl (2021) işleri kolaylaştırmak için yaklaşık olarak 125 milyon doların üzerinde ekipman satışına aracılık ettiğini ve 2022 yılına kadar da 40.000’den fazla ekipmanın teslimatını güvence altına aldığını söylüyor.

Bitcoin’in çıktığı ilk zamanlarda insanlar madenciliği daha amatör yollarla deniyorlardı. Kullandıkları dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları o günlerde madencilik yapmak için yeterliydi. Daha sonra Bitcoin’in popüleritesi arttıkça madenciler özel çiplerle oluşturulan makine şeklinde ek bilgi işlem gücüne ihtiyaç duymaya başladılar. Günümüzde bu makineler on binlerce dolar değerinde ve üreticileri yine Çin merkezli olan Bitmain ve MicroBT.

Foundry CEO’su Mike Colyer ise bu konuya şöyle bir açıklama getirdi:

Çin’in kripto paralara olan baskısı sadece yerel faaliyetleri hedef aldı ve makine üretimini kapsamıyor.

Fakat Mike Colyer açıklamasının devamında; Çin tarafından yapılan baskı ve yaptırımların, madenciler için başlayan zorlu bir süreci tetiklediğini de söyledi. Madenciler ellerindeki ekipmanları ülke dışına taşırken ya da ABD ve diğer ülkelerdeki alıcılara satmaya çalışırken sektörde bir kargaşa yaşanmasına neden oldular. Tüm bu yaşanılan sorunlar neticesinde, sektör kendini geliştirmeye ve yeni çözümler üretmeye devam etti. FoundryX, eBay uygulamasına benzer bir hizmet vererek olası sorunların ve kargaşanın önüne geçmeyi planlıyor.

ABD menşeli Digital Currency Group’un (DCG) yan kuruluşları olan Foundry ve Genesis şirketleri madencilik alanında müşterilerine finansal ve idari hizmetler sunarak ana şirketleri için stratejik roller üstleniyorlar.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version